Για ποιους άλλοτε «κολοσσούς» χτυπά η «καμπάνα» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Για ποιους χτυπάει η καμπάνα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών; Ελληνική Υφαντουργία, Πετζετάκις, ΑΤΤΙ-ΚΑΤ, Promot Λαϊνόπουλος, Μεταλλοβιομηχανία Spider, Μηχανική είναι μερικά μόνο από τα ονόματα άλλοτε κολοσσών που βρίσκονται στο στόχαστρο.

Στο «σφυρί» βγαίνουν μέσα στο επόμενο δίμηνο ακίνητα ουκ ολίγων, άλλοτε κραταιών εισηγμένων και μη ομίλων και γνωστών εταιρειών, ορισμένες από τις οποίες μάλιστα «κουβαλούν» αρκετά χρόνια ιστορίας στο ελληνικό επιχειρείν.

Ελληνική Υφαντουργία, Πετζετάκις, ΑΤΤΙ-ΚΑΤ, Promot Λαϊνόπουλος, Μεταλλοβιομηχανία Spider, Μηχανική είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που έχουν μπροστά τους το έως τον ερχόμενο Ιανουάριο διαδικασίες πλειστηριασμών για μεγαλύτερα αλλά και μικρότερης αξίας ακίνητα μόλις μερικών χιλιάδων ευρώ για πολλαπλάσιες ωστόσο οφειλές αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται και μικρότερες αλλά πολύ γνωστές εταιρείες που είδαν τις πωλήσεις τους να καταρρέουν μέσα στην κρίση όπως για παράδειγμα τα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου και η Αφοι Κωνσταντακάτου. Αντίστοιχα, από το χώρο των εκδόσεων είναι και η τελούσα σε πτώχευση Περιοδικός Τύπος Α.Ε. και οι «Μοντέρνοι Καιροί- Modern Times».

Οσον αφορά την Ελληνική Υφαντουργία, η τιμή πρώτης προσφοράς για τον πλειστηριασμό με επισπεύδουσα την Alpha Bank με προγραμματισμένη ημερομηνία στις 22 Νοεμβρίου αντιστοιχεί στα 3 εκατ. ευρώ και αφορά οικόπεδο συνολικής έκτασης 53.648 τ.μ. με κτιριακά συγκροτήματα στο 15ο χλμ. Π.Ε.Ο.Θεσσαλονίκης- Έδεσσας. Στις 22/11 επίσης έχει οριστεί στο Ειρηνοδικείο Λάρισας η διαδικασία για ακίνητο της Πετζετάκις με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα και τιμή πρώτης προσφοράς στα 599 χιλ. ευρώ, που αφορά το οικόπεδο και το βιομηχανικού κτίριο στο 6ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας-Αθήνας, ενώ την ίδια ημέρα στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης έχει οριστεί έτερη διαδικασία για άλλο ακίνητο της εταιρείας με τιμή πρώτης προσφοράς στα 152 χιλ. ευρώ επί της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα