Γεροβασίλη για το προσωπικό καθαριότητας και φύλαξης: Δεν αλλάζει τίποτα, μόνο η διάρκεια απασχόλησης

Για τη μεταρρύθμιση στη λειτουργία του κράτους, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, μίλησε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Για τη μεταρρύθμιση στη λειτουργία του κράτους, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, μίλησε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό "Alpha989". «Για πρώτη φορά, δεν έχουμε τίτλους χωρίς περιεχόμενο. Έχουμε ένα τριετές πλάνο για την αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης, το οποίο υλοποιείται σταδιακά. Ήδη, είναι σε λειτουργία η κινητικότητα στο Δημόσιο, η οποία ήρθε να αντικαταστήσει έναν βαρύ γραφειοκρατικό

και ρουσφετολογικό μηχανισμό, τόνισε η κ. Γεροβασίλη, αναφερόμενη παράλληλα στις υπό εξέλιξη «αντικειμενικές κρίσεις σε όλο το Δημόσιο, που έχουν να συμβούν πάνω από δέκα χρόνια».

Σύμφωνα με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, «τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια έντονη αναστροφή. Με τον ψηφιακό μετασχηματισμό η προσπάθεια είναι να σχηματοποιούνται οι διαδικασίες χωρίς το στοιχείο το ρουσφετολογικό και πελατειακό». Ερωτηθείσα σχετικά με την επερχόμενη μονιμοποίηση περίπου 2.200 πυροσβεστών πενταετούς θητείας, απάντησε: «Ενώ προσελήφθησαν το 2012 ως πενταετούς θητείας με νόμο που προηγήθηκε και όριζε ότι θα μονιμοποιηθούν, δεν κατεγράφησαν συνειδητά από την προηγούμενη κυβέρνηση ποτέ στο σύστημα "Απογραφή", με αποτέλεσμα να έχουν καταχωρηθεί σαν συμβασιούχοι και να εμφανίζονται σαν νέες προσλήψεις όταν αναλάβαμε εμείς».

«Έγινε συζήτηση με τους θεσμούς, που ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε και ξεκίνησε το πρόβλημα μέχρι τώρα, όπου και αναγνωρίστηκε το πρόβλημα και το δίκαιο του αιτήματος, γι αυτό και εξαιρέθηκαν από τον κανόνα προσλήψεων - αποχωρήσεων» πρόσθεσε η υπουργός.

Σχετικά με το θέμα της τροπολογίας για το έκτακτο προσωπικό καθαριότητας και φύλαξης, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε: «Αν και ξέρουμε ότι οι ανάγκες αυτές είναι πάγιες και διαρκείς, το θέμα δεν επιλύθηκε ποτέ, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σε μια συνεχή διαδικασία διαγωνισμών για την ανανέωση συμβάσεων. Αποφασίσαμε -και με τροπολογία που έχει ψηφιστεί αυτή την εβδομάδα- οι συμβάσεις αυτές να έχουν διάρκεια έως 18 μήνες».

Επιπλέον, σημείωσε ότι με την τροπολογία «δεν αλλάζει τίποτα, παρά μόνο η διάρκεια απασχόλησης, απαλλάσσοντας τους φορείς και το ΑΣΕΠ από το γραφειοκρατικό και διοικητικό βάρος, τη στιγμή μάλιστα που παρατηρείται κατακερματισμός των εργασιακών σχέσεων, με συμβάσεις πολλών ταχυτήτων». «Ενώ κατηγορούμαστε από την αντιπολίτευση και μερίδα του Τύπου που δίνει τον τόνο για διόγκωση του κράτους, την ίδια στιγμή κατηγορούμαστε επίσης ότι κρίσιμοι τομείς είναι υποστελεχωμένοι» σχολίασε και κατέληξε ότι «όλες αυτές οι ενέργειες είναι σε θετική κατεύθυνση, ειδικά όταν πρόκειται για ζωές ανθρώπων που έχουν πληγεί βάναυσα».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα