Γερμανία: Ιστορική στιγμή στο Βερολίνο - Η Μέρκελ παρέδωσε στον Σολτς την Καγκελαρία

Και επίσημα στην... ιστορία έπειτα από 16 χρόνια πέρασε η εποχή της Άνγκελα Μέρκελ στη Καγκελαρία της Γερμανίας, μετά την παράδοση του γραφείου της στον Όλαφ Σολτς.

Η «σιδηρά καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ ευχήθηκε στον διάδοχό της «καλή επιτυχία και καλούς χειρισμούς για τη χώρα» και στη συνέχεια του είπε χαρακτηριστικά: «Πάρτε αυτό το γραφείο και εργαστείτε για το καλό της χώρας μας».

«Πετύχατε σπουδαία πράγματα» δήλωσε ο νέος καγκελάριος, προσφέροντας μια ανθοδέσμη στην τέως, πλέον, καγκελάριο. Ακολούθησε το παρατεταμένο χειροκρότημα των εργαζομένων στην Καγκελαρία, καθώς η κυρία Μέρκελ αποχωρούσε από το κτίριο.

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της Καγκελαρίας, ο κ. Σολτς διαβεβαίωσε ότι «δεν θα αλλάξουν πολλά» και ότι «θα συνεχιστεί η κουλτούρα βορειοανατολικής Γερμανίας, η οποία επικρατούσε μέχρι τώρα».

Η ορκωμοσία του Σολτς πραγματοποιήθηκε λίγο μετά την εκλογή του από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και την παραλαβή της εντολής ανάληψης των καθηκόντων του από τον ομοσπονδιακό πρόεδρο, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Ο κ. Σολτς έδωσε πολιτικό όρκο και είναι ο πρώτος καγκελάριος της Γερμανίας ο οποίος δεν είναι μέλος κάποιας Εκκλησίας.

Για αύριο, Πέμπτη, έχει προγραμματιστεί διάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων, προκειμένου να συντονιστεί η διαχείριση της πανδημίας για το προσεχές διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα