Γαβρόγλου: Έρχονται αλλαγές στα βιβλία Ιστορίας και Μαθηματικών

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αlpha 989, ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου υπεραμύνθηκε των προτάσεων Νίκου Φίλη - Εκσυγχονίζονται τα βιβλία Μαθηματικών και Ιστορίας, με έντονες αντιδράσεις από φορείς και γονείς

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, υποστήριξε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha τις αλλαγές του Νίκου Φίλη λέγοντας ότι "ενισχύουν κι εκσυγχρονίζουν το μάθημα".

Οι αλλαγές στα βιβλία, τόνισε, έχουν ήδη γίνει και η κυβέρνηση

δεν θα υποκύψει στις πιέσεις. Ενημέρωσε ακόμη ότι εκσυγχρονίζονται και τα βιβλία των μαθηματικών:

«Εκσυγχρονίζουμε ακόμα και ένα μάθημα, όπως είναι τα μαθηματικά, που παλιά τα μαθαίναμε με απίστευτη αυστηρότητα. Τα πράγματα έχουν εξελιχθεί και ως προς το διδακτικό (σκέλος) και ως προ το περιεχόμενο. Όταν η εκπαίδευση σου επιβάλει να εκσυγχρονίσεις τέτοιου είδους μαθήματα γιατί όχι και τα θρησκευτικά. Και αυτό θα κάνουμε»

Αναφερόμενος στα βιβλία του μαθήματος της Ιστορίας, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από φορείς και γονείς πάνω στη δέσμη προτάσεων που έχει γίνει.

Στόχος του υπουργείου, ανέφερε, είναι η καταπολέμηση της παπαγαλίας. «Η παπαγαλία σκοτώνει την Ιστορία. Η δέσμη προτάσεων που κάνουμε είναι προς αυτή την κατεύθυνση αλλά υπάρχει τρομερή αντίσταση, από τους γονείς, από πολλούς καθηγητές, από όλο το σύστημα της παραπαιδείας. Το ζητούμενο είναι όλη η κοινωνία να αλλάξει νοοτροπία.

Σε ό,τι αφορά τον διάλογο με την Εκκλησία σημείωσε ότι «δεν σημαίνει ότι επειδή γίνεται διάλογος, συμφωνεί κανείς σε όλα. Υπάρχουν κανάλια επικοινωνίας αποσαφηνίσεων κτλ».

Keywords
Τυχαία Θέματα