Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών που έκανε εισαγωγές κοκαΐνης από την Ολλανδία (φωτο)

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή από την Δυτική Ευρώπη, με σκοπό την αποθήκευση και περαιτέρω διακίνηση στην Ελληνική Επικράτεια, ποσοτήτων κοκαΐνης.

Συνελήφθησαν στην Αθήνα, στην Νέα Ιωνία και στην Άρτα, έπειτα από επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, τέσσερα άτομα, μέλη του κυκλώματος.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς ηλικίας 41 και 50 ετών και δύο αλλοδαπούς 34 και 38 ετών. Επιπλέον, στην ίδια επιχείρηση συνελήφθη και ένας 45χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωση στοιχείων και δημιουργίας «προφίλ» των εμπλεκομένων, εξακρίβωσε τη δράση οργανωμένου κυκλώματος εισαγωγής κι διακίνησης ναρκωτικών και πιστοποίησε τους ρόλους των μελών του καθώς και τους χώρους αποθήκευσης των ναρκωτικών.

Ως προς τον τρόπο δράσης, ο 41χρονος ήταν υπεύθυνος για την εισαγωγή με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών, ποσοτήτων κοκαΐνης από την Ολλανδία στην Ελληνική Επικράτεια, τις οποίες παραλάμβαναν οι δύο αλλοδαποί, προκειμένου αρχικά να τις αποθηκεύσουν και στην συνέχεια να τις προμηθεύσουν στα άλλα μέλη της οργάνωσης. Η διακίνηση των ναρκωτικών στους τελικούς χρήστες, πραγματοποιούνταν με ταξί από τον 50χρονο.

Από τις έρευνες σε χώρους και οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-1.161- γραμμάρια κοκαΐνη
Μικροποσότητες κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης
Το χρηματικό ποσό των -12.755- ευρώ
Δύο (2) αυτοκίνητα
Δύο (2) ζυγαριές ακριβείας
Δεκατρία (13) κινητά
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών

Keywords
Τυχαία Θέματα