Έτσι θα είναι φέτος η Χριστουγεννιάτικη Θεσσαλονίκη, πότε «ανάβει» το δέντρο

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες του Δήμου Θεσσαλονίκης τις τελευταίες μέρες, καθώς βρισκόμαστε μία “ανάσα” μακριά από την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Εκατοντάδες χιλιάδες λαμπιόνια, που όμως θα είναι χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, μία χριστουγεννιάτικη αγορά που θα φιλοξενεί πληθώρα δράσεων, φως και λάμψη σε κάθε γειτονιά θα συνθέσουν φέτος ένα εντυπωσιακό γιορτινό σκηνικό στη Χριστουγεννιάτικη Θεσσαλονίκη.

Τα τελευταία 24ωρα οι προετοιμασίες του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι πυρετώδεις, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Θεσσαλονίκης και συνολικά τον διάκοσμο που θα φωτίσει την πόλη τα φετινά Χριστούγεννα θα ανάψει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα. Την εκδήλωση για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους θα πλαισιώσει με συναυλία του ο δημοφιλής τραγουδιστής Πέτρος Ιακωβίδης.

Δέντρα, φώτα και… ηλιακά πάνελ στη γιορτινή Αριστοτέλους

Στην πλατεία και στον άξονα της Αριστοτέλους έχει αρχίσει να διαμορφώνεται ένα μαγικό γιορτινό σκηνικό. Το κεντρικό δέντρο που κοσμεί την πλατεία ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη από τον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής. Είναι ύψους 18 μέτρων και φωτίζεται με περίπου 50.000 λαμπιόνια led.

Συνολικά ο άξονας της Αριστοτέλους μέχρι το ύψος της Φιλίππου θα φωτιστεί με 500.000 λαμπιόνια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης με ένα κινούμενο light show, ενώ τον γιορτινό διάκοσμο συμπληρώνουν τα περίπου 250 έλατα που έχουν τοποθετηθεί από την παραλία μέχρι την πλατεία Αρχαίας Αγοράς.

Η σκηνή που θα φιλοξενήσει τη συναυλία για το άναμμα του δέντρου θα μείνει στην πλατεία Αριστοτέλους για τριάντα ημέρες, ως κομμάτι του εορταστικού σκηνικού, φιλοξενώντας δράσεις και εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών.

Στις στέγες των δύο κεντρικών οικίσκων που στήνονται στην πλατεία Αριστοτέλους θα τοποθετηθούν ηλιακά πάνελ, που θα συμβάλλουν στην ενεργειακή τροφοδότηση της πλατείας και θα μειώνουν ακόμη περισσότερο την ενεργειακή κατανάλωση.

Χριστουγεννιάτικη αγορά

Παράλληλα, συνεχίζονται οι προετοιμασίες και για τη χριστουγεννιάτικη αγορά, που θα λειτουργήσει στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, πλησίον του αγάλματος του Βενιζέλου. Εκεί θα στηθούν 39 ξύλινα σπιτάκια, ενώ πόλο έλξης για τα παιδιά αναμένεται να αποτελέσουν τα σπιτάκια του Αϊ Βασίλη, των ξωτικών και των παιδικών δράσεων. Η αγορά θα έχει το δικό της κεντρικό δέντρο, ύψους 12 μέτρων.

Γιορτινό σκηνικό σε κάθε γειτονιά


Κάθε χρόνο ο γιορτινός διάκοσμος εμπλουτίζεται και διευρύνεται, με στόχο το γιορτινό πνεύμα να φτάνει σε κάθε γειτονιά.

Φέτος, ο Δήμος Θεσσαλονίκης στολίζει 40 κεντρικούς και εμπορικούς οδικές άξονες και στις έξι Δημοτικές Κοινότητες. Κάθε κοινότητα θα έχει το δικό της κεντρικό δέντρο και άλλα περίπου δέκα μεγάλα δέντρα σε διάφορα κεντρικά σημεία της, μια μεγάλη φάτνη, το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο καράβι και άλλα διακοσμητικά.

Φέτος, εξάλλου, μετά από αρκετά χρόνια στολίζονται στο σύνολο της η Εγνατία και η Βενιζέλου. Ειδικά για τη Βενιζέλου ο Δήμος Θεσσαλονίκης κατάφερε να επαναφέρει τον διάκοσμο του δρόμου από τη δεκαετία του ’70.

#ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ #ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ #ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ #2022
Keywords
Τυχαία Θέματα