Έτοιμος για οκτάδα ο Τσιτσιπάς στη Μαδρίτη: Το πρόγραμμα της Πέμπτης (βίντεο)

Ο έλληνας πρωταθλητής του τένις μετά τη νίκη του κόντρα στον Μπενουά Περ θα παίξει για τους «8» κόντρα στον επικίνδυνο Κάσπερ Ρουντ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει την προσπάθειά του στο Open της Μαδρίτης και αντιμετωπίζει περίπου στις 17.30-18.00 (Cosmote Sport 6) τον Κάσπερ Ρουντ (Νο.22), φιλοδοξώντας να περάσει στον όγδοο φετινό προημιτελικό του, σε ισάριθμες συμμετοχές σε τουρνουά της ATP.

Ο έλληνας πρωταθλητής του τένις είναι το φαβορί της αναμέτρησης. Ο

22χρονος Νορβηγός είναι, πάντως, εξαιρετικός στο χώμα και κυνηγάει τον τρίτο σερί προημιτελικό Masters σε αυτή την επιφάνεια.

Σημειώνεται ότι αυτή θα είναι η πρώτη τους συνάντηση στο tour, αλλά ο «Στεφ» και ο Ρουντ είχαν μονομαχήσει το 2016 σε χωμάτινο τελικό Futures στην Ιταλία και ο έλληνας πρωταθλητής είχε πάρει τη νίκη στα τρία σετ. Την ίδια χρονιά και οι δύο είχαν ανεβεί στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης των juniors...

Ο νορβηγός τενίστας δεν τα πάει, πάντως, και τόσο καλά κόντρα στο Top 5, αφού το ρεκόρ του είναι 0-4, ενώ ο Στέφανος έχει φέτος οκτώ νίκες σε ισάριθμους αγώνες με αντιπάλους μικρότερους σε ηλικία. Περνάει τον Ρουντ μόλις τέσσερις μήνες. Πέρα από αυτό, βέβαια, έχει και 10 νίκες σε 11 αγώνες φέτος στο χώμα.

Με βάση το πρόγραμμα ο νικητής αυτού του αγώνα θα παίξει με Ασλάν Καράτσεφ ή Αλεξάντερ Μπούμπλικ.

Την Πέμπτη (06/05) διεξάγονται και οι υπόλοιποι αγώνες της φάσης των «16» στους άνδρες, καθώς και οι ημιτελικοί των γυναικών:

Manolo Santana Stadium:

12:00 Dominic Thiem [3] v. Alex De Minaur
14:00 Ashleigh Barty [1] v. Paula Badosa
16:00 Rafael Nadal [1] v. Alexei Popyrin
20:00 Daniel Evans v. Alexander Zverev [5]
21:30 Aryna Sabalenka [5] v. Anastasia Pavlyuchenkova

Ο Τσιτσιπάς προκρίθηκε με «περίπατο» στους «16» στη Μαδρίτη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς το βράδυ της Τετάρτης (05/05) έδειξε την ανωτερότητά του κόντρα στον Μπενουά Περ και τον «διέλυσε» με 2-0 σετ (6-1, 6-2) για να βρεθεί με… περίπατο στους «16» του Madrid Open. Ο 23χρονος έλληνας πρωταθλητής έδειξε την ανωτερότητά του κόντρα στον αντίπαλό του.

Ο «Στεφ» είναι σε τρομερή φόρμα τη φετινή σεζόν και την… πιστοποίησε και απέναντι στον Γάλλο αντίπαλό του, Νο 35 της παγκόσμια κατάταξης. Με μπρέικ από το πρώτο σερβίς του αντιπάλου του, ο Τσιτσιπάς δεν κοίταξε ξανά… πίσω στο πρώτο σετ, ενώ η εικόνα επαναλήφθηκε και στη συνέχεια.

Το Νο5 του κόσμου έκανε μπρέικ με το… καλημέρα και στο δεύτερο σετ, αλλά παρότι δέχθηκε και ο ίδιος αμέσως μπρέικ, δεν έχασε την ψυχραιμία του και «συνέτριψε» τον αντίπαλό του για το 6-2 που «έκλεισε» το ματς στο 2-0.

{https://twitter.com/TennisTV/status/1390025836754096135?s=20}

{https://twitter.com/Ubitennis/status/1390263366816473088?s=20}

Μούχοβα – Σάκκαρη 2-1: Αποκλείστηκε η ελληνίδα τενίστρια

Η Μαρία Σάκκαρη, από την πλευρά της, αποκλείστηκε την Τρίτη (04/05) από την επόμενη φάση του Madrid Open, καθώς ηττήθηκε με 2-1 σετ από την Καρολίνα Μούχοβα. Το παιχνίδι είχε συναρπαστική εξέλιξη, τουλάχιστον τα δύο τελευταία σετ, με την Τσέχα να παίρνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Η ελληνίδα αθλήτρια δεν ήταν καθόλου καλά στο πρώτο σετ και το έχασε με 6-0. Η ίδια εξέλιξη και στο δεύτερο σετ, αλλά η Σάκκαρη με μία μεγάλη ανατροπή από το 5-0 κατάφερε να το πάρει με 7-6 και έφερε το ματς στα ίσια. Συγκλονιστική εξέλιξη είχε το τρίτο σετ. Τα δύο κορίτσια έδωσαν σπουδαία μάχη, με την Μούχοβα τελικά να παίρνει το σετ με 7-5 και πανηγύρισε τη νίκη πρόκριση.

ΤΣΙΤΣΙΠΑΣΣΑΚΚΑΡΗΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗτένιςΤΕΝΝΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Έτοιμος, Τσιτσιπάς, Μαδρίτη, Πέμπτης,etoimos, tsitsipas, madriti, pebtis