Εταιρίες στοιχημάτων: Πόσες είναι και πως ελέγχονται

To τοπίο στη στοιχηματική αγορά έχει αλλάξει άρδην μετά την εφαρμογή του άρθρου 50 του νόμου 4002/2011, σύμφωνα με το οποίο 24 εταιρίες έλαβαν προσωρινή άδεια για να προσφέρουν νόμιμο διαδικτυακό στοίχημα στην Ελλάδα.

Μετά την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, καθώς και την έκδοση μαύρης λίστας (blacklist) από την ΕΕΕΠ, αρκετές μεγάλες εταιρίες όπως οι Bwin, Betfair και William Hill,

αποχώρησαν από τη χώρα μας.

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν στην Ελλάδα πάνω από 30 στοιχηματικές εταιρίες

Στο bookmakers.gr θα βρείτε τις καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος στην Ελλάδα, τα διαθέσιμα bonus εγγραφής και τα πιο δυνατά σημεία κάθε μίας εξ αυτών.

Ας δούμε όμως το ρυθμιστικό πλαίσιο και πως γίνεται η αξιολόγηση των στοιχηματικών εταιριών.

Εταιρίες στοιχημάτων: Πόσες είναι και πως ελέγχονται

Στην Ελλάδα λειτουργούν αυτή τη στιγμή πάνω από 30 νόμιμα στοιχηματικά sites, τα οποία ελέγχονται από την Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ). Το πλαίσιο λειτουργίας των εταιριών έχει γίνει αρκετά αυστηρό το τελευταίο διάστημα και ειδικά με τον Κανονισμό Εμπορικής Επικοινωνίας έχουν περιοριστεί αρκετά οι διαθέσιμοι τρόποι προβολής και διαφήμισης των εταιριών. Επίσης, η ΕΕΕΠ έχει εκδώσει σχετική απόφαση για την προώθηση του υπεύθυνου παιχνίδιου, μία οδηγία που υποχρεώνει τις εταιρίες να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να προστατευθούν οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες από την υπερβολική έκθεση στα τυχερά παιχνίδια και να αποφευχθεί ο εθισμός στον τζόγο.

Το τοπίο στην αγορά τυχερών παιχνίδιων στην χώρα μας μπορεί να παραμένει θολό, όμως είναι ασφαλές και έχει επωφελήσει αρκετά τους παίκτες. Με την ισχυούσα νομοθεσία, οι στοιχηματικές εταιρίες είναι αναγκασμένες να λογοδοτούν και στην Ε.Ε.Ε.Π ανεξάρτητα από ποιά είναι η αρχή που έχουν αδειοδοτηθεί, ενώ είναι υποχρεωμένες να έχουν φυσική παρουσία στην Ελλάδα. Ο ανταγωνισμός πλέον είναι μεγάλος και οι εταιρίες δεν διστάζουν να προσφέρουν πλουσιοπάροχα μπόνους, συνεχείς προσφορές και πρωτοποριακές υπηρεσίες, προκειμένου να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των παικτών.

Πως προκύπτει η βαθμολογία των στοιχηματικών εταιριών

Όπως είναι η κατάσταση, είναι λογικό για κάποιον που δεν έχει την απαραίτητη εμπειρία να μην μπορεί να επιλέξει την κατάλληλη εταιρία να να παίξει στοίχημα. Το κενό αυτό έρχεται να το καλύψει η ομάδα του bookmakers.gr. Δοκιμάζουμε συνεχώς τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες στην Ελλάδα και τις αξιολογούμε με βάσει κάποια συγκεκριμένα κριτήρια. Αυτά είναι:

Στοιχηματικές αγορές

Aν όχι όλοι, σίγουρα οι περισσότεροι παίκτες προτιμούν η εταιρία στοιχήματος που θα παίξουν να τους προσφέρει και όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές. Πέραν των κλασικών 1Χ2 και του under/over, υπάρχουν ένα μεγάλος αριθμός από ειδικά στοιχήματα και combo bets Από σκόρερ, κάρτες, κόρνερ, μέχρι το λεπτό επίτευξης γκολ, το ποσοστό κατοχής και πόσα ακόμα. Περισσότερες επιλογές σημαίνει καλύτερη βαθμολογία.

Στοιχηματικές εταιρείες με τις καλύτερες αποδόσεις

Ένα από τους σημαντικότερους παράγοντας στην επιλογή της κατάλληλής στοιχηματικής εταιριας είναι είναι οι αποδόσεις που προσφέρει. Αυτές καθορίζονται από το σταθερό κέρδος του book, τη γνωστή γκανιότα δηλαδή. Όσο μεγαλύτερη, τόσο πιο μη–ελκυστικές γίνονται οι αποδόσεις. H υψηλή γκανιότα είναι λόγος απόρριψης μίας στοιχηματικής εταιρίας. Θα πρέπει να τονίσουμε πως η βαθμολογία προκύπτει ύστερα από έλεγχο στις αποδόσεις όλων των αθλημάτων και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο.

Στοιχηματικές εταιρίες με Live betting

Το ζωντανό στοίχημα έχει μπει για τα καλά στις ζωές των παικτών και ολοένα κερδίζει περισσότερους πόντους. Όλοι παρακολουθούμε κάποιο πρωτάθλημα και γνωρίζουμε… κομματάκι καλύτερα τις ομάδες του. Με το live betting ωστόσο, έχουμε τη δυνατότητα να περιορίσουμε τη χασούρα, παίζοντας με βάση τις ειδικές συνθήκες του αγώνα. Όπως για παράδειγμα, τους τραυματισμούς, τις αποβολές, τα καιρικά φαινόμενα, το μομέντουμ κτλ. Θα πρέπει πάντως εδώ να σημειωθεί πως σε αρκετές περιπτώσεις οι εταιρίες στοιχημάτων δεν προσφέρουν τις ίδιες αγορές στο pre match με το live.

Αδειοδότηση

Βασικός παράγοντας για να επιλέξετε που θα παίξετε, είναι η στοιχηματική εταιρία να είναι νόμιμη στην Ελλάδα. Στη χώρα μας έχουν προσωρινή άδεια για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους 24 εταιρίες.. Είναι σημαντικό λοιπόν πριν ανοίξετε λογαριασμό σε κάποιον από αυτούς, να γνωρίζετε αν παρέχει νόμιμα τις υπηρεσίες του. Από εκεί και πέρα, σημαντικό κριτήριο για την ασφάλεια των παικτών, είναι να ξέρουν και από πια ρυθμιστική αρχή έχει αδειοδοτηθεί η εταιρία. Για παράδειγμα, εκείνες του Ηνωμένου Βασιλείου (UKGC) και της Μάλτας (MGA), είναι ιδιαίτερα αυστηρές και μπορούν να εγγυηθούν ασφάλεια στις συναλλαγές και φερεγγυότητα.

Μέθοδοι Πληρωμής

Ένα ακόμα σημαντικό κριτήριο, είναι αυτό των μεθόδων κατάθεσης και ανάληψης. Πλέον, οι περισσότερες στοιχηματικές εταιρίες προσφέρουν πολλούς τρόπους για να μεταφέρει ο παίκτης χρήματα στο λογαριασμό του και να του κάνουν τη ζωή… ευκολότερη. Μια εταιρία –για παράδειγμα– που πέραν των κλασικών επιλογών τραπεζικής μεταφοράς και καρτών, δίνει τη δυνατότητα χρήσης ηλεκτρονικών πορτοφολιών, αυτομάτως αποκτά και ένα μικρό προβάδισμα σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Ταχύτητα Αναλήψεων

Σχετίζεται άμεσα με τις μεθόδους πληρωμών και παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο, η εταιρία να προσφέρει ταχύτητα στις συναλλαγές. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ο παίκτης καθυστερεί να λάβει τα χρήματα που έχει κερδίσει, ενώ κάποιες φορές χρειάζεται και μια σειρά διαδικασιών για να ενεργοποιηθεί η ανάληψη. Έχοντας «ξεψαχνίσει» τους bookmakers λοιπόν, τους έχουμε ταξινομήσει με βάσει το συγκεκριμένο κριτήριο.

Εξυπηρέτηση

Όσο κι αν το διαδικτυακό στοίχημα έχει μπει στην καθημερινότητά μας, δεδομένα δεν μπορούμε να τα ξέρουμε όλα. Από τα… αυτονόητα, όσο και τα πιο σύνθετα ζητήματα. Για το λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό η στοιχηματική εταιρία που θα επιλέξουμε να έχει καλό customer support. Στην αξιολόγηση των στοιχηματικών εταιριών έχουμε λάβει πολύ σοβαρά υπόψιν μας την ταχύτητα και την ποιότητα της εξυπηρέτησης πριν επιλέξουμε bookmaker.

Mobile

Μεταξύ σοβαρού και αστείου, η αλήθεια είναι πως τα κινητά μας έχουν γίνει… η προέκταση των χεριών μας. Οι εποχές επιτάσσουν να μπορούν να κάνουμε τα πάντα μέσω των smartphone μας, ακόμα – ακόμα και να στοιχηματίζουμε. Συνεχώς και περισσότερες στοιχηματικές εταιρίες λοιπόν, προσαρμόζουν το προϊόν τους για να είναι ελκυστικό και στη mobile έκδοση του. Για κάποιες η εξέλιξη είναι ραγδαία και για άλλες όχι και τόσο. Αφού το αναλύσαμε, τις αξιολογήσαμε και σας τις παρουσιάζουμε.

Ιστοσελίδα

Με την ίδια λογική ξεχωρίσαμε και τις στοιχηματικές με το πιο ελκυστικό προϊόν στην επιτραπέζια έκδοση τους. Άλλωστε, το πόσο καλοφτιαγμένη και στα «θέλω» του παίκτη είναι η ιστοσελίδα, τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχει να ξεχωρίσει. Μεγάλο ρόλο για παράδειγμα παίζει η δυνατότητα ο παίκτης να μπορεί να βρει άμεσα τα δημοφιλή γεγονότα της ημέρας, όπως και να μην χρειαστεί να ψάχνει για ώρα ώστε να βάλει το στοίχημα του.

Διαβάστε περισσότερα για τις στοιχηματικές εταιρίες στο bookmakers.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα