Εταιρεία ζητά από το Χρηματιστήριο Αθηνών να διαγραφούν οι μετοχές της μετά από 62 χρόνια

Η εταιρεία FG Europe ανακοίνωσε ότι αιτήθηκε με επιστολή της προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να διαγραφούν οι μετοχές της από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σημειώνεται ότι η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας έχει παύσει ήδη από τις 10 Ιανουαρίου 2020.

Η FG EUROPE AE ιδρύθηκε το 1958 και εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών

το 1968. Δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και εμπορία διαρκών καταναλωτικών αγαθών και ειδικότερα ηλεκτρικών οικιακών συσκευών όπως κλιματιστικών για οικιακή και επαγγελματική χρήση, λευκών συσκευών και μικροσυσκευών.

Είναι αποκλειστικός διανομέας των προϊόντων της FUJITSU GENERAL Ltd, (Fujitsu, General, Fuji Electric), σε δέκα χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης (Ελλάδα, Βουλγαρία, Αλβανία, Π.Γ.Δ.Μ., Σερβία, Μαυροβούνιο, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Ρουμανία, Τουρκία και Ιταλία για τα προϊόντα General). Η εταιρεία διαθέτει πλήρη σειρά ηλεκτρικών οικιακών συσκευών με το ιδιόκτητο brand της ESKIMO. Το 2012 ανέλαβε την αποκλειστική διάθεση των κλιματιστικών της Midea για την Ελληνική αγορά. Το 2015 η Midea αναθέτει στην FG EUROPE AE την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων της στα Βαλκάνια και από το 2017 στη Μεγάλη Βρετανία.

Οι θυγατρικές της εταιρίες του Ομίλου είναι οι FG ITALIA Spa, FG EUROPE KLIMA TEKNOLOJİLERİ AŞ και FG EUROPE UK, στις οποίες η FG EUROPE AE συμμετέχει με ποσοστά 100%, 55% και 100% και δραστηριοποιούνται στην Ιταλία, Τουρκία και Αγγλία αντίστοιχα. Επιπλέον, μέσω της θυγατρικής εταιρείας RF ENERGY AE, ο Όμιλος δραστηριοποιείται από το 2006 και στον τομέα της Ενέργειας.

Ιστορικά στοιχεία

1988: Ιδρύεται από τον Γεώργιο Φειδάκη η Γ. Φειδάκης & ΣΙΑ, με δραστηριότητα την εισαγωγή και διανομή κλιματιστικών μηχανημάτων, με την αντιπροσώπευση της FUJITSU GENERAL για την Ελληνική αγορά.

1994: Ιδρύεται η εταιρεία ΘΑΝΚΟ Α.Ε. με αρχικό σκοπό την κατασκευή των κτηριακών εγκαταστάσεων.

2001: Η ΘΑΝΚΟ Α.Ε. μετονομάζεται σε FG Europe Α.Ε. στην οποία μεταφέρεται και η δραστηριότητα της Γ. Φειδάκης & ΣΙΑ. Η FG EUROPE πλέον δραστηριοποιείται στο χώρο του κλιματισμού και σε συνεργασία με τα ισχυρά brands Fujitsu, General, Dynamic, Fuji Electric & Clivet, κατακτά σε σύντομο χρονικό διάστημα ηγετική θέση. Παράλληλα αναλαμβάνει την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων FUJITSU, GENERAL & FUJI ELECTRIC στην Ιταλία καθώς και στη Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Βοσνία Ερζεγοβίνη και ΠΓΔΜ.

2002: Η FG EUROPE αποκτά πλειοψηφική συμμετοχή στην ESKIMO Α.Β.Ε.. Οι δύο εταιρείες συγχωνεύονται, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη και τη μετονομασία της σε F.G. EUROPE Α.Ε.

2003: Μέσω της θυγατρικής ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΧΑΪΑΣ Α.Ε. ο Όμιλος Φειδάκη εισέρχεται στην αγορά της ενέργειας.

2006: Με τη σύσταση της εταιρείας RF ENERGY A.E. ο Όμιλος Φειδάκη ισχυροποιεί την παρουσία του στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας διευρύνοντας τους τομείς δραστηριοποίησής του.

2008: Η FG EUROPE Α.Ε. αναλαμβάνει αποκλειστικός διανομέας των προϊόντων της FUJITSU GENERAL στην Τουρκία.

2012: Η FG EUROPE Α.Ε. ανακοινώνει τη συμφωνία με τη Midea για την αποκλειστική αντιπροσώπευση και διανομή των προϊόντων κλιματισμού για την Ελλάδα.

2014: Ιδρύονται οι θυγατρικές της FG Europe σε Ιταλία (FG Europe Italy Spa) και Τουρκία (FG Europe Klima Teknolojileri AŞ).

2015: Η FG Europe Α.Ε. αναλαμβάνει την αντιπροσωπεία και διανομή των κλιματιστικών Midea για τα Βαλκάνια.

2017: Ιδρύεται η θυγατρική της FG Europe A.E. στη Μ. Βρετανία (FG Europe UK Limited).

Keywords
Τυχαία Θέματα