Έρμαιοι του...τηλεφωνικού κέντρου για ραντεβού οι ασφαλισμένοι στην Πάτρα

Οι ασφαλισμένοι της Πάτρας, που θέλουν να κλείσουν ραντεβού για εξετάσεις, είτε στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα Πάτρας είτε στην Τοπική Μονάδα Υγείας Αγίου Αλεξίου, που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο, δεν μπορούν, διότι εδώ και ένα μήνα δεν λειτουργεί το τηλεφωνικό κέντρο λόγω βλάβης.

Μάλιστα κάποιοι αναγκάζονται να προσέρχονται στην υγειονομική μονάδα για να εξυπηρετηθούν, αφού εξ αποστάσεως αυτό είναι αδύνατο. Ακόμη όσοι θέλουν να προμηθευτούν φάρμακα είναι ανέφικτο, διότι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με το φαρμακείο

του ΕΟΠΥΥ που εδρεύει στο συγκεκριμένο χώρο.

Οι ασφαλισμένοι της Πάτρας, που θέλουν να κλείσουν ραντεβού για εξετάσεις, είτε στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα Πάτρας είτε στην Τοπική Μονάδα Υγείας Αγίου Αλεξίου, που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο, δεν μπορούν, διότι εδώ και ένα μήνα δεν λειτουργεί το τηλεφωνικό κέντρο λόγω βλάβης. Μάλιστα κάποιοι αναγκάζονται να προσέρχονται στην υγειονομική μονάδα για να εξυπηρετηθούν, αφού εξ αποστάσεως αυτό είναι αδύνατο. Ακόμη όσοι θέλουν να προμηθευτούν φάρμακα είναι ανέφικτο, διότι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ που εδρεύει στο συγκεκριμένο χώρο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Βορείου Τομέα της Πάτρας, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι «οι συγκεκριμένες δομές υγείας ανήκουν στο Υπουργείο Εργασίας και θα πρέπει η κεντρική διοίκηση του ΕΦΚΑ να εγκρίνει το ποσό των 6.000 ευρώ, που απαιτούνται για την επισκευή του τηλεφωνικού κέντρου, κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες, όπου θα συνεδριάσει το Δ.Σ. για την έγκριση του ποσού, που απαιτείται για την αποκατάσταση της βλάβης».

Οι χιλιάδες ασφαλισμένοι αδυνατούν να επικοινωνήσουν για τα θέματα, που τους απασχολούν και οι 167 γιατροί, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί, διοικητικό και άλλο προσωπικό, που υπηρετούν στη συγκεκριμένη δομή είναι αποκλεισμένοι. Μάλιστα καλούνται να κάνουν χρήση του κινητού τους τηλεφώνου για να λύνουν θέματα των ασθενών τους, αλλά και εσωτερικά της υπηρεσίας. «Τί θα γίνει στην περίπτωση, που θα πρέπει να αναβάλλουμε κάποια προγραμματισμένα ραντεβού; Πώς θα ειδοποιηθούν οι ασθενείς; » διερωτήθηκε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Οι ασθενείς μπορούν να κλείσουν κανονικά τα ραντεβού τους με τους γιατρούς μέσω του πενταψήφιου αριθμού και να κάνουν τις αιματολογικές τους εξετάσεις καθημερινά από τις 08:00-10:00, όμως για όλα τα υπόλοιπα θα πρέπει να προσέρχονται στο Κ.Υ. και στην ΤΟΜΥ Αγίου Αλεξίου. «Ο ΕΦΚΑ θα πρέπει να καταλάβει την αναγκαιότητα για να βρεθεί λύση. Το ίδιο είχε συμβεί με το πρώην ΙΚΑ στην Γούναρη, που ήταν χωρίς ασανσέρ για 8 μήνες, ενώ μελλοντικά μπορεί να προκύψει βλάβη στον κλιματισμό, στην θέρμανση και θα πρέπει να διευθετηθεί το θέμα, για να μην έχουμε κάθε φορά το ίδιο πρόβλημα» σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα