Έρχεται νόμος-πλαίσιο για Σικιαρίδειο και Ιδρύματα ΝΠΙΔ

Έρχεται νόμος-πλαίσιο για Σικιαρίδειο και Ιδρύματα ΝΠΙΔ, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας.

Αναλυτικά, όπως επισημαίνουν από το υπουργείο "το Σικιαρίδειο Ίδρυμα στον δήμο Αμαρουσίου, όπως και άλλα Ιδρύματα -Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας- περιήλθε σε δεινή οικονομική κατάσταση, λόγω της αδιαφορίας των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

και το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για τη σωτηρία αυτών των σημαντικών Ιδρυμάτων, παρά τη δημοσιονομική ασφυξία που αντιμετώπισαν» αναφέρουν χαρακτηριστικά και τονίζουν ότι, ειδικά, το Σικιαρίδειο Ίδρυμα επιχορηγείται τακτικά και έκτακτα από το υπουργείο Εργασίας και την Περιφέρεια Αττικής και έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει".

Τέλος, όπως επισημαίνουν οι κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, "αντιμετωπίστηκαν οι χρόνιες ελλείψεις προσωπικού (γιατρός, ψυχολόγος, νοσηλεύτρια, λογοθεραπεύτρια, εργοθεραπεύτρια, εργαστηριούχος κεραμικής) και αποκαταστάθηκαν σημαντικά προβλήματα υποδομής (θέρμανση). Επίσης, το Ίδρυμα υποστηρίζεται πλέον και από προγράμματα ΕΣΠΑ, ώστε να αναπτύξει και νέες δραστηριότητες. Η Περιφέρεια Αττικής, με βάση νομοθετική ρύθμιση που πρότειναν στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας και το υπουργείο Εσωτερικών, έχει αναλάβει τη μεταφορά των ωφελουμένων του Ιδρύματος για τα επόμενα δύο χρόνια".

Keywords
Τυχαία Θέματα