Έρχεται κοινός φορτιστής για όλα τα κινητά - Ποια εταιρεία αντιδρά

Είναι γνωστό ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιέζει τους κατασκευαστές smartphones να χρησιμοποιούν όλοι τις ίδιες υποδοχές στις συσκευές τους, σε μια προσπάθεια να υπάρχουν κοινοί φορτιστές, και μάλιστα έχει ήδη συντάξει ένα προσχέδιο για νομοσχέδιο που ενδέχεται να τεθεί σε ψηφοφορία από τα κράτη - μέλη.

Σε πρώτη ανάγνωση, μια τέτοια κίνηση έχει λογική και θα ήταν καλοδεχούμενη για εμάς τους τελικούς χρήστες, αλλά η Apple

δεν συμμερίζεται την ιδέα της ΕΕ.

Σύμφωνα με το techgear.gr, η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση όπου δηλώνει πως μια τέτοια απόφαση θα περιορίσει σημαντικά την καινοτομία και ενδεχομένως θα ζημιώσει τους χρήστες περισσότερο απ’ ό,τι θα τους ωφελήσει. Για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς της, η Apple επικαλείται έρευνα της Copenhagen Economics, η οποία σημειώνει πως η μετάβαση σε κοινούς φορτιστές θα κοστίσει περίπου €1.5 δισ. και θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στο περιβάλλον, καθώς εκατομμύρια χρήστες συσκευών Apple θα έπρεπε να ξεφορτωθούν τους φορτιστές υποδοχής Lighting της εταιρείας.

Επιπλέον, η Apple θεωρεί ότι η νομοθεσία αυτή δεν είναι απαραίτητη μιας και η βιομηχανία έχει ήδη έρθει σε συνεννόηση με αφορμή την τεχνολογία USB Type-C, καθώς οι διαθέσιμοι φορτιστές (και καλώδια) έχουν μειωθεί από τα 30 μοντέλα σε 3 και πολύ σύντομα σε 2 (λογικά θα εξαλειφθεί η υποδοχή microUSB). Ελπίζει ότι η ΕΕ θα βρει μια λύση που δεν θα πλήξει την “ικανότητα της Apple να καινοτομεί”.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έρχεται, - Ποια,erchetai, - poia