Επιστολή Γ. Πατούλη για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς

Στην αναγκαιότητα άμεσης ανταπόκρισης των δήμων στο αίτημα της ΕΕΤΑΑ να συμπληρώσουν ειδικό ερωτηματολόγιο που αφορά στην εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων για την ομαλή προσαρμογή στο νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών αναφέρεται με επιστολή του προς όλους τους δημάρχους της χώρας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Όπως υπογραμμίζει, με παρεμβάσεις και αιτήματα της ΚΕΔΕ,

«το Υπουργείο Εσωτερικών έχει διασφαλίσει το ποσό των 95.000.000,00 Ευρώ που θα διατεθεί στους Ο.Τ.Α., σε βάθος 5ετίας για το σκοπό αυτό.

Στη συνέχεια σημειώνει ότι «η Κ.Ε.Δ.Ε. με ομόφωνες αποφάσεις του Διοικητικού της Συμβουλίου, έθεσε ως άμεση προϋπόθεση για την προσαρμογή των υφιστάμενων δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές που προβλέπει το Π.Δ., την κατάρτιση και υλοποίηση ενός Ειδικού προγράμματος Χρηματοδότησης όλων των Δήμων, προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα προσαρμογής τους στο νέο θεσμικό πλαίσιο.

Για το λόγο αυτό και ύστερα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών συμφωνήθηκε να αποτυπωθεί η υφιστάμενη κατάσταση λειτουργίας των Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, μέσω ενός ερωτηματολογίου που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α., με ημερομηνία συμπλήρωσης έως τις 12/2/2018».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ προσθέτει ότι προτεραιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η αποτελεσματική λειτουργία των παιδικών σταθμών και η ομαλή προσαρμογή τους στο νέο θεσμικό πλαίσιο με στόχο να μην μείνει κανένα παιδί εκτός των δομών.

«Στόχος μας είναι αφενός μεν η ανάδειξη των όποιων αντικειμενικών προβλημάτων και δυσκολιών αντιμετωπίζουν οι υφιστάμενοι Δημοτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί που συνιστούν εμπόδιο στη προσαρμογή τους στο νέο θεσμικό πλαίσιο και αφετέρου η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων για την ομαλή προσαρμογή τους σε αυτό, με απώτερο σκοπό να μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών».

Keywords
Τυχαία Θέματα