Επικοινωνία Ζελένσκι - Ντράγκι με πρωτοβουλία του Ιταλού πρωθυπουργού

Τηλεφωνική επικοινωνία υπήρξε σήμερα μεταξύ του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι συνομίλησε σήμερα με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι και τόνισε ότι είναι σημαντικό να επιβληθούν περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία αλλά και να αρθεί ο αποκλεισμός των ουκρανικών λιμανιών.

Στην ανάρτησή του στο Twitter ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε ότι ευχαρίστησε

τον Ντράγκι για την «άνευ όρων στήριξη» που προσφέρει στην Ουκρανία, στην προσπάθειά της να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του Ιταλού πρωθυπουργού, σημειώνει το Reuters.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως έκανε γνωστό η ιταλική προεδρία της κυβέρνησης, κατά την συνομιλία, ο Μάριο Ντράγκι επιβεβαίωσε την σταθερή στήριξη της Ιταλίας προς την Ουκρανία, με αναφορά, ιδίως, στην ανάγκη να εγκριθεί το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, να ξανανοίξουν τα λιμάνια, αλλά και σε ό,τι αφορά την παροχή στήριξης στο ουκρανικό αίτημα για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωσης.

Had a phone conversation with #MarioDraghi at his initiative. Talked about defensive cooperation, the need to accelerate the 6th package of sanctions and unblock Ukrainian ports. Thanked for the unconditional support for Ukraine on the path to the #EU.

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) May 21, 2022

#ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ_ΖΕΛΕΝΣΚΙ #ΜΑΡΙΟ_ΝΤΡΑΓΚΙ #ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ #ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΙΤΑΛΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Επικοινωνία Ζελένσκι - Ντράγκι, Ιταλού,epikoinonia zelenski - ntragki, italou