Στον εισαγγελέα ο Τούρκος που συνελήφθη στον Έβρο

Αντιμέτωπος με την ελληνική δικαιοσύνη θα βρεθεί σήμερα ο Τούρκος που πέρασε χθες τα σύνορα στις Καστανιές οδηγώντας... εκσκαπτικό μηχάνημα.

Ένα ακόμη συμβάν ήρθε να προστεθεί στην επιβαρυμένη ελληνοτουρκική ατζέντα των τελευταίων μηνών. Σε άλλο περιβάλλον θα ήταν ένα απλό μεθοριακό επεισόδιο, αλλά μετά την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο το θέμα πήρε άμεσα μεγάλες διαστάσεις και έθεσε σε πλήρη κινητοποίηση στρατό και αστυνομία που ενημέρωσαν άμεσα την πολιτική

ηγεσία στην Αθήνα.

Σύμφωνα, μάλιστα, με ελληνικές πηγές η «βόλτα» του στο ελληνικό έδαφος δεν ήταν μια απλή παραβίαση των συνόρων σε κάποια αγροτική περιοχή, καθώς βρέθηκε στο δρόμο και αρνήθηκε να υπακούσει στις πρώτες εντολές να σταματήσει για έλεγχο.

Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν πως ήταν στρατιωτικός, αλλά ο ίδιος δήλωσε αγρότης που εργαζόταν για το δήμο Αδριανούπολης και επέδειξε πολιτική ταυτότητα. Ισχυρίστηκε πως πραγματοποιούσε εργασίες για το σύστημα ύδρευσης και ότι σε μία μανούβρα βρέθηκε στη χώρα μας.

Ο συλληφθείς κρατείται στο αστυνομικό τμήμα του συνοριακού σταθμού των Καστανιών και σήμερα θα απολογηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, κατηγορούμενος για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα. Σε ένα σημείο πολύ κοντά σε εκείνο όπου έπεσαν στα χέρια τουρκικής περιπόλου οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης.

Όπως ήταν φυσικό το θέμα απασχόλησε τα τουρκικά ΜΜΕ. Το Anadolu μετέδωσε δηλώσεις του δημάρχου Αδριανούπολης Ρετζέπ Γκιουρκάν, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η σύλληψη έγινε για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι ο συλληφθείς έχει οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα της Ορεστιάδας και ότι έχουν γίνει επικοινωνίες προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος ο συλληφθείς.

Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης που δημοσιεύουν τη φωτογραφία του, ο συλληφθείς ονομάζεται Μουσά Αλερίκ και ότι συνελήφθη χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα