Ένα από τα ομορφότερα γεφύρια της Ηπείρου του 19ου αιώνα που πρέπει να επισκεφθείτε, πού βρίσκεται

Γεύση από άγρια βουνά, ποτάμια, λίμνες και πέτρινα σπίτια στην Ήπειρο. Ιδανικός προορισμός για χαλάρωση σώματος και νου.

Το γεφύρι στο Γκρέτσι αν και εντελώς άγνωστο διεκδικεί με αξιώσεις αυτόν τον τίτλο.

Μια ανάσα από τα σύνορα με την Αλβανία και ανάμεσα στην Πωγωνιανή που αυτές τις μέρες έγινε γνωστή από την ύπαρξη της δομής της " Κιβωτού του Κόσμου" και τον Παλαιόπυργο κυριολεκτικά στην μέση του πουθενά βρίσκεται αυτό το εκπληκτικού κάλους πέτρινο γεφύρι.

Αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι πως δεν ενώνει τις 2 όχθες ενός ποταμού αλλά περνάει πάνω από έναν άγριας ομορφιάς

καταρράκτη 10 μέτρων που έχει νερό μόνο κατά τους χειμερινούς μήνες που οι βροχές είναι πολλές και τα χιόνια στην περιοχή πάντα αγγίζουν υψηλά ποσοστά.

Το γεφύρι είναι μονότοξο με δύο βοηθητικά τόξα, αριστερά και δεξιά. Στο κέντρο το μεγάλο τόξο, πλήρως ημικυκλικό γεφυρώνει το γκρεμό.

Λέγεται ότι κτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα (ίσως το 1830) χωρίς όμως να διασώζονται περισσότερες πληροφορίες για την ακριβή ημερομηνία καθώς και τον κατασκευαστή του.

Αν θέλετε να το επισκεφθείτε και εσείς θα πρέπει να το προσεγγίσετε από το χωριό Παιλαιόπυργος Πωγωνίου και όχι ιδανικά μετά από βροχή καθώς ο χωματόδρομος που πρέπει να διασχίσετε μαζεύει πολύ νερό και λάσπη.

{https://www.youtube.com/watch?v=qL2Fwsp5Zq8}

#ΗΠΕΙΡΟΣ #ΓΕΦΥΡΙΑ #ΒΟΥΝΑ #ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα