ΕΜΥ: Ο καιρός την Κυριακή 25/2

Βροχές κυρίως στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και το βράδυ στα βόρεια ημιορεινά προβλέπονται για την Κυριακή.

Τη Δευτέρα, κακοκαιρία θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Την Τρίτη, τα φαινόμενα αρχικά θα είναι εξασθενημένα, αλλά βαθμιαία από τα νοτιοδυτικά ο καιρός θα χαλάσει και πάλι.

Οι

άνεμοι το επόμενο τριήμερο θα αλλάζουν συνεχώς διευθύνσεις λόγω του περάσματος διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών. Έτσι, την Κυριακή θα πνέουν στα δυτικά και νότια αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και σταδιακά θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση, ενώ στα βόρεια θα είναι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Τη Δευτέρα βαθμιαία στα δυτικά και νότια θα γίνουν και πάλι δυτικοί.

Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, σποραδικές βροχές, βαθμιαία στα δυτικά καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και σταδιακά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Η θερμοκρασία από 0 έως 9 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, σποραδικές βροχές και χιόνια στα ορεινά με το θερμόμετρο από 5 έως 9 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και στα βόρεια ημιορεινά, άνεμοι δυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία νότιοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 4 έως 15 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, τοπικές βροχές και χιόνι στα βόρεια ορεινά. Ο υδράργυρος από 3 έως 15 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, βροχή το απόγευμα και η θερμοκρασία έως 16 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, τοπικές βροχές από το απόγευμα, άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και σταδιακά νότιοι 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο από 9 έως 16 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, παροδικές βροχές ως το μεσημέρι, άνεμοι από βόρειες και βαθμιαία ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, τοπικές βροχές, βαθμιαία στα βόρεια καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και το βράδυ στα βόρεια ημιορεινά. Ο υδράργυρος από 5 έως 14 βαθμούς.

Στην Αττική, τοπικές βροχές από το βράδυ, άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα