Έκτακτο: Οι Τούρκοι άφησαν ελεύθερο τον πάστορα Μπράνσον

Την απόφαση να απελευθερωθεί από τον κατ’ οίκον περιορισμό ο οποίος έχει επιβληθεί στον πάστορα Άντριου Μπράνσον πήρε λίγο πριν το τουρκικό δικαστήριο.

Ο 50χρονος Μπράνσον κατάγεται από την Νότια Καρολίνα και είναι ένας ευαγγελικός πρεσβυτεριανός πάστορας. Εργαζόταν σε εκκλησία της Σμύρνης.

Ζει στην Τουρκία εδώ και περισσότερα από 23 χρόνια με τη σύζυγο και τα τρία παιδιά τους, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Νομικής και Δικαιοσύνης (ACLJ), μία οργάνωση που διοικείται από τον νομικό Τζέι Σεκούλοβ, έναν εκ των υπερασπιστών της άμεσης απελευθέρωσής

του πάστορα.

Τον Οκτώβριο του 2016, αρκετούς μήνες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, ο Μπράνσον συνελήφθη και κατηγορήθηκε για σχέδιο ανατροπής της τουρκικής κυβέρνησης.

«Δεν θα πληρώσουμε τίποτα για τον όμηρο Μπράνσον» διαμηνύε ο Τραμπ

Αρκετούς μήνες αργότερα του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατασκοπία και σύνδεση με τρομοκρατικές οργανώσεις. Οι κατηγορίες εναντίον του συμπεριλαμβάνουν, ακόμη, την υποστήριξη του παράνομου, για τους Τούρκους, Κουρδικού Εργατικού Κόμματος και του αυτοεξόριστου στην Πενσυλβάνια ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται από την Άγκυρα ως ο ενορχηστρωτής του πραξικοπήματος.

«Φαίνεται πως κρατείται μόνο γιατί είναι Αμερικανός πολίτης, ο οποίος, ως θρησκευτικός άνθρωπος, είχε επαφές με μία ευρεία γκάμα ανθρώπων στη χώρα», είχε δηλώσει ο Μπας τον Οκτώβριο του 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα