ΕΚΑ: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι φύλακες στην «Κολοσσός» - Δεν καταβλήθηκε ούτε δώρο Χριστουγέννων

Να σταματήσει ο εμπαιγμός, ζητά το ΕΚΑ καταγγέλλοντας την εταιρεία και τον ΕΦΚΑ.

Την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες φύλακες της εταιρείας «Κολοσσός» καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες παραμένουν, σύμφωνα με το σωματείο τους, απλήρωτοι επί τέσσερις μήνες ενώ δεν τους έχει καταβληθεί και δώρο Χριστουγέννων. Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχει δοθεί ούτε το επίδομα αδείας. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες, η εργοδοσία της εταιρείας επικαλείται καθυστερήσεις στις πληρωμές από τον ΕΦΚΑ.

Ο ΕΦΚΑ με τη σειρά του αναφέρει ότι η εταιρεία έχει υψηλές ασφαλιστικές οφειλές, γεγονός που οδήγησε σε αναστολή των καταβολών προς αυτήν.

Ωστόσο το παράδοξο είναι ότι την ίδια στιγμή, παρά τις οφειλές και την επίσχεση υπηρεσιών που πραγματοποίησε η εταιρεία τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο, η σύμβασή της με τον ΕΦΚΑ παρατάθηκε για έναν ακόμη χρόνο από 1/1/2025.

Όπως καταγγέλλει το ΕΚΑ, αυτό εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τη διαδικασία ανάθεσης έργων και την προστασία των εργαζομένων.

Το ΕΚΑ στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων και απαιτεί:

- Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων.

- Τήρηση της νομοθεσίας (ν. 3863/2010, άρθρο 68), που προβλέπει ότι σε περιπτώσεις αφερεγγυότητας του εργολάβου, οι μισθοί πρέπει να καταβάλλονται από τον αναθέτοντα φορέα (ΕΦΚΑ).

- Διασφάλιση της εργασιακής συνέχειας των εργαζομένων σε περίπτωση αλλαγής εργολάβου.

- Συνάντηση των εργαζομένων με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ για την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Η ανακοίνωση του ΕΚΑ καταγγέλλει ότι οι εργαζόμενοι δεν θα πληρώσουν τις συνέπειες των εργολαβικών παιχνιδιών. Καμία άλλη καθυστέρηση στις πληρωμές – Να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός!

#ΕΚΑ #ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ #ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ #ΚΟΛΟΣΣΟΣ #ΔΩΡΟ_ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ #ΕΦΚΑ
Keywords