ΕΦΚΑ: Νέα παράταση για τις εισφορές αγροτών, μηχανικών, δικηγόρων και ιατρών

Παράταση καταβολής εισφορών έως 28 Φεβρουαρίου 2018, αποφάσισε να δώσει ο ΕΦΚΑ σε όλους τους ασφαλισμένους του πρώην ΕΤΑΑ, δηλαδή στους δικηγόρους, τους μηχανικούς, τους γιατρούς, αλλά και στους ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ.

Η παράταση αφορά τις εισφορές του 2016, οι οποίες έπρεπε να καταβληθούν έως τα τέλη Ιανουαρίου. Το σχετικό αίτημα υποβλήθηκε από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

(ΔΣΑ) κ. Δ. Βερβεσό προς τη διοίκηση του ΕΦΚΑ και στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ, έγινε αποδεκτό.

Αιτία της νέας παράτασης είναι το γεγονός ότι εντός Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη προς τα Ταμεία, στο πλαίσιο της διαδικασίας του εξωδικαστικού μηχανισμού. Ουσιαστικά κρίθηκε ότι θα ήταν άδικο για τους επαγγελματίες από τους ανωτέρω κλάδους, να υπάρχει η υποχρέωση καταβολής εισφορών από το 2016 έως τα τέλη Ιανουαρίου 2018, όταν λίγες μέρες μετά θα τεθεί σε εφαρμογή η διαδικασία των 120 δόσεων. Σημειώνεται ότι η έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ την 1.1.17 και η αλλαγή που υπήρξε στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών, ήταν η αιτία που οι επαγγελματίες από τους παραπάνω κλάδους δεν μπορούσαν να καταβάλλουν εμπρόθεσμα τις εισφορές τους και επιλέχθηκε η λύση των παρατάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι, αρχικά είχε δοθεί παράταση έως τα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε έως τα τέλη του τρέχοντος μήνα. Οι εισφορές αυτές είναι οι εξής:

*Για ασφαλισμένους του πρώην ΤΣΜΕΔΕ (μηχανικοί), του πρώην ΟΓΑ (αγρότες) και του πρώην ΤΣΑΥ (υγειονομικοί) οι εισφορές του β’ εξαμήνου 2016.

*Για ασφαλισμένους του πρώην ΤΑΝ (δικηγόροι) οι εισφορές του συνόλου του 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα