ΕΦΚΑ: Για ποιους έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση - Ποιοι υπολείπονται

Διευκρινίσεις για την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2017 των μη μισθωτών.

Στον αριθμό του 1.155.534 έφτασαν τα ειδοποιητήρια εκκαθάρισης ασφαλιστικών εισφορών έτους 2017 ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, που αναρτήθηκαν σήμερα στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η διαδικασία ολοκληρώθηκε και αφορά μόνο όσους μη μισθωτούς ασφαλισμένους ασκούσαν αποκλειστικά Επιχειρηματική ή Αγροτική Δραστηριότητα, κατά το έτος εκκαθάρισης.

Αυτό σημαίνει

ότι παραμένει η εκκρεμότητα για τις υπόλοιπες κατηγορίες μη μισθωτών ασφαλισμένων, όπως είναι όσοι εργάστηκε με παράλληλη μισθωτή απασχόληση και όσοι αμείβονταν με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ). Γι’ αυτές τις πολύ ειδικές περιπτώσεις η ανάρτηση των ειδοποιητηρίων εκκαθάρισης θα πραγματοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ «η εκκαθάριση αποτελεί σύνθετο έργο που πραγματοποιείται για πρώτη φορά, με ενέργειες Υπηρεσιών και Φορέων εντός και εκτός του ΕΦΚΑ. Για την υλοποίησή του απαιτήθηκε μελέτη, σχεδιασμός, ανάπτυξη νέων και τροποποίηση των υφιστάμενων μηχανογραφικών εφαρμογών, εμπλουτισμός των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του Φορέα και δημιουργία νέων Υπηρεσιών που θα αποτελέσουν τη βάση επί της οποίας θα πραγματοποιείται εφεξής η ετήσια εκκαθάριση».

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο του ΕΦΚΑ για να πληροφορηθούν τα αποτέλεσμα της εκκαθάρισης, να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο, να ενημερωθούν μέσω του «Ενημερωτικού Σημειώματος Εκκαθάρισης» και των Συχνών Ερωτήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα