Φωτιά - Εφιάλτης στη Βόρεια Αττική: Πόρτα – πόρτα εκκενώνεται ο Άγιος Στέφανος, συγκλονιστικές εικόνες (βίντεο)

Εφιαλτικές εικόνες από τον Άγιο Στέφανο, όπου οι αστυνομικοί πόρτα – πόρτα προσπαθούν να εκκενώσουν εγκαίρως την περιοχή, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν.

Οι φλόγες στη Βόρεια Αττική επελαύνουν και οι αστυνομικοί παλεύουν μέσα στα χαράματα, να εκκενώσουν περιοχές όπως ο Άγιος Στέφανος πόρτα – πόρτα, παρακαλώντας τους κατοίκους να βιαστούν καθώς οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά.

Τέτοιες εικόνες κατέγραψε στο Πευκόφυτο του Αγίου Στεφάνου ο ΣΚΑΪ. Ένας πολίτης παίρνει στο ένα χέρι το μωρό του και στο άλλο

τον σκύλο του και εγκαταλείπει το σπίτι του, χωρίς να γνωρίζει που θα πάει.

Η δύσκολη νύχτα συνεχίζει στη Βόρεια Αττική, όπου η φωτιά συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη και χωρίς να φαίνεται προς το παρόν καμία τάση ύφεσης.

Μηνύματα από το 112 για εκκένωση των γύρω περιοχών

Το πρώτο μήνυμα αναφέρει: « Αν βρίσκεστε στο Πολυδένδρι ή Καπανδρίτι, εκκενώστε τώρα προς Βαρνάβα - Νέα_Μάκρη από Επαρχ. Οδό Μαραθώνος - Καπανδριτίου. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Το δεύτερο μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον Οικισμό Πευκόφυτου ή τον Οικισμό Ποντίων της περιοχής του Αγίου Στεφάνου εκκενώστε τώρα προς Αθήνα μέσω Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

{https://twitter.com/112Greece/status/1423391207502356487?s=20}

Υπεράνθρωπες προσπάθειες από την Πυροσβεστική

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στο νευραλγικό αυτό σημείο του μετώπου καταβάλουν υπεράνθρωπες ώστε να μην κατευθυνθούν οι φλόγες προς Άγιο Στέφανο, Κάλαμο και Ωρωπό με τον πρόεδρο της κοινότητας Αφιδνών να αναφέρει πως καίγονται σπίτια στην περιοχή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ η φωτιά έχει περάσει συνολικά πέντε φορές την εθνική οδό και στο ύψος των Αφιδνών καθώς πετάγονται συνεχώς σπίθες σε μεγάλη απόσταση, αλλά αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις τις πυροσβεστικής.

Πατούλης: «Θυμίζει πολύ το 2007 - Να υπακούσουν οι πολίτες»

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, μιλώντας πριν από λίγο στην ΕΡΤ δήλωσε: «Έχει περάσει δυστυχώς από την απέναντι πλευρά. Η ένταση της φωτιάς είναι τέτοια που πέρασε παρά την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν οι πυροσβέστες. Αυτό έχουμε διαπιστώσει και το πρωί, όπου πέρναγε η πύρινη λαίλαπα όποια ανθρώπινη προσπάθεια, όποιο εναέριο μέσο, έκαιγε τα πάντα στο πέρασμά της. Η βραδιά θα είναι μεγάλη.

Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους τους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και ετοιμοπόλεμοι, σε ό,τι οδηγίες παίρνουν από τους ειδικότερους για την αποχώρηση από την εστία. Κανείς δεν θα μπορέσει μένοντας να κάνει το παραμικρό, το είδαμε σε αρκετές περιπτώσεις. Όπως ακριβώς έγινε στη Δροσοπηγή, στο Κρυονέρι, όπως ακριβώς προσπαθούμε να μην φτάσει στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Πρέπει οι πολίτες να υπακούν στους ειδικούς.
Η εκκένωση έχει εκτελεστεί σε Ιπποκράτειο Πολιτεία και Αφίδνες. Η νύχτα θα είναι μεγάλη. Θυμίζει πολύ το 2007. Δίνουμε τη μάχη όλοι μας, ο καθένας με τον ρόλο του.»

Πολιτική Προστασία - ΑΔΜΗΕ: Αγώνας δρόμου για να προστατευθεί το ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου

Προσπάθειες να θωρακιστούν κατά το δυνατόν τα συγκλίνοντα κυκλώματα Υπερυψηλής Τάσης που τροφοδοτούν το ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου, τα οποία απειλούνται από το νότιο μέτωπο της πυρκαγιάς στο Κρυονέρι καταβάλλει η Πολιτική Προστασία σε συντονισμό με τον ΑΔΜΗΕ, σύμφωνα με την ενημέρωση από την έκτακτη σύσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας υπό τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα που ολοκληρώθηκε.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του Συστήματος, επισημαίνεται ότι το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Αγίου Στεφάνου που είναι κρίσιμο για την ηλεκτροδότηση της Αττικής έχει επανέλθει σε κανονική λειτουργία.

Σημειώνεται ακόμη πως το ΥΠΕΝ και οι αρμόδιοι φορείς παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της πυρκαγιάς προκειμένου να ληφθούν εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα για τη θωράκιση της ηλεκτροδότησης των καταναλωτών.

Αυτή την ώρα δυνάμεις του στρατού σπεύδουν στο Καπανδρίτι προκειμένου να ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες.

Νωρίτερα και προτού η φωτιά περάσει την Εθνική Οδό καίγονταν σπίτια στη Δροσοπηγή και την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Συνεχής ενημέρωση...

Keywords
Τυχαία Θέματα