Δούκας για επίθεση σε υπάλληλο του Δήμου: «Θα προασπίσουμε με κάθε νόμιμο μέσο την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων»

«Είναι επιτακτική ανάγκη να επιδείξουμε απόλυτο σεβασμό στο δύσκολο έργο των δημοτικών υπαλλήλων», τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Σοβαρό επεισόδιο βίας σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στην Κυψέλη, όταν επιβάτες ΙΧ επιχείρησαν να προσπεράσουν απορριμματοφόρο εν ώρα αποκομιδής και επιτέθηκαν σε εργαζόμενο της Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων. Ο εργαζόμενος δέχθηκε γροθιές και κλωτσιές, παρά τις υποδείξεις για αναμονή λόγω επικινδυνότητας του δρόμου.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, σχολίασε το θέμα τονίζοντας ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να επιδείξουμε απόλυτο σεβασμό στο δύσκολο έργο των δημοτικών υπαλλήλων».

Χάρης Δούκας: «Ο Δήμος Αθηναίων θα προασπίσει με κάθε νόμιμο μέσο την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων του»

Ειδκότερα, ο Δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε: «Είναι επιτακτική ανάγκη να επιδείξουμε απόλυτο σεβασμό στο δύσκολο έργο των δημοτικών υπαλλήλων.

Το Σάββατο 7 Ιουνίου, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στην οδό Νιόβης στην Κυψέλη, επιβάτες ΙΧ επιτέθηκαν σε εργαζόμενο της Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, όταν τους ζητήθηκε να περιμένουν κατά τη διάρκεια αποκομιδής.

Το συμβάν αυτό έρχεται σε συνέχεια ενός πρόσφατου, εξίσου σοβαρού περιστατικού, σε εργάτη της Διεύθυνσης Πρασίνου. Οι υπάλληλοι του Δήμου εργάζονται μέρα-νύχτα, υπό δύσκολες συνθήκες, για να κρατούν την πόλη καθαρή και λειτουργική.

Ο σεβασμός στην εργασία τους και η τήρηση των κανόνων δεν είναι απλώς υποχρέωση, αλλά δείγμα πολιτισμού και συλλογικής ευθύνης.

Ο Δήμος Αθηναίων θα προασπίσει με κάθε νόμιμο μέσο την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων του, στέλνοντας σαφές μήνυμα πως η βία δεν έχει καμία θέση στην πόλη μας».

{https://x.com/h_doukas/status/1931992209403920621?s=46}

#ΧΑΡΗΣ_ΔΟΥΚΑΣ #ΕΠΙΘΕΣΗ #ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ #ΔΗΜΟΣ_ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Keywords