Δώρο Χριστουγέννων: Πληρωμές σε ΟΑΕΔ και ιδιωτικό τομέα - Δείτε πόσα θα πάρετε

Έρχονται Χριστούγεννα και πολλοί είναι όσοι περιμένουν το Δώρο Χριστουγέννων 2019 από τον ΟΑΕΔ η τους εργοδότες τους, όπως επίσης και το κοινωνικό μέρισμα που θα τους δώσει μια οικονομική ανάσα μέσα στις γιορτές. Δείτε τι ισχύει για ανέργους του ΟΑΕΔ

αλλά και τον ιδιωτικό τομέα.

Πολλοί είναι όσοι περιμένουν το Δώρο Χριστουγέννων 2019 από τον ΟΑΕΔ η τους εργοδότες τους στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και το κοινωνικό μέρισμα που θα πληρωθεί πριν από τα Χριστούγεννα και θα δώσει  οικονομική ανάσα στις γιορτές. 

Δείτε τι ισχύει για το Δώρο Χριστουγέννων 2019 σε ΟΑΕΔ και ιδιωτικό τομέα - πότε θα γίνει η πληρωμή. Αναλυτικός οδηγός από το Dikaiologitika News

ΟΑΕΔ: Αυτές είναι οι ημέρες πληρωμής για Δώρο Χριστουγέννων 2019.

Όλοι οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και παίρνουν το επίδομα ανεργίας δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων. Ωστόσο το ύψος του δώρου Χριστουγέννων και αν θα τους καταβληθεί ολόκληρο δηλαδή 399,25 ευρώ εξαρτάται από το πόσο διάστημα ήταν άνεργοι μέσα στο τρέχον έτος.

Ειδικότερα, το ποσό του δώρου Χριστουγέννων που θα πάρουν ισούται με ένα ολόκληρο επίδομα ανεργίας, εφόσον λάμβαναν το επίδομα από την 1η Μαΐου έως τις 31 Δεκεμβρίου,δηλαδή 399,25 ευρώ.

Στην περίπτωση που έπαιρναν για διάστημα μικρότερο από το παραπάνω, δικαιούνται οικονομική ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

Σήμερα το ημερήσιο επίδομα ανεργίας διαμορφώνεται στα 15,97 ευρώ και το μηνιαίο στα 399,25 ευρώ.

Εάν λοιπόν κάποιος παίρνει το επίδομα ανεργίας από την 1η Μαΐου του 2019 μέχρι τέλος του έτους θα πάρει δώρο Χριστουγέννων τα 399,25 ευρώ.

Εάν όμως κάποιος είναι άνεργος όχι από τον Μάιο αλλά από το Ιούνιο τότε θα πάρει τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας, 3Χ15,97 για κάθε μήνα επί εφτά μήνες, δηλαδή 15,97×3×7=335,37 ευρώ.

Εάν κάποιος είναι άνεργος από τον Οκτώβριο τότε θα πάρει 3Χ15,97Χ3 μήνες =143,73 ευρώ για δώρο Χριστουγέννων.

Από τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 θα αρχίσει να καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων 2019 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Δώρο Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα

Το Δώρο το δικαιούνται οι εργαζόμενοι που η σχέση εργασίας τους με τον εργοδότη είχε διάρκεια χωρίς διακοπή ολόκληρη τη χρονική περίοδο (δηλαδή από την 1η Μαΐου έως τις 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους) όπως προβλέπει η σχετική διάταξη.

Αναλυτικά, οι εργαζόμενοι δικαιούνται:

-Ολόκληρο το δώρο που είναι ίσο με έναν μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

-Όσοι από τους μισθωτούς που η σχέση τους με τον εργοδότη δεν κράτησε το ανάλογο χρονικό διάστημα, δικαιούνται να λάβουν τμήμα δώρου ανάλογο με τη χρονική διάρκεια της εργασιακής τους σχέσης.

Ο τρόπος υπολογισμού του Δώρου

Στην περίπτωση αυτή το Δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται ως εξής:

-2/25 του μηνιαίου μισθού ή 2 ημερομίσθια ανάλογα με το πώς αμείβονται για κάθε 19 ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης.

- Ακόμα και οι μισθωτοί που εργάστηκαν χρονικό διάστημα μικρότερο των 19 ημέρων δικαιούνται ανάλογο κλάσμα του δώρου.

Υπολογίστε το Δώρο των Χριστουγέννων εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα