Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα: Προφυλακιστέοι η 15χρονη κόρη του θύματος και ο 17χρονος φίλος της

Τον δρόμο για τις φυλακές ανηλίκων πήραν, μετά την απολογία τους, η 15χρονη κόρη της 50χρονης που δολοφονήθηκε στην Αγία Βαρβάρα και ο 17χρονος φίλος της.

Οι δυο ανήλικοι στις απολογίες τους, φέρονται να υπέδειξαν ως δράστη της δολοφονίας τον 16χρονο φίλο τους ο οποίος έχει, ήδη, κριθεί προφυλακιστέος αν και ο ίδιος αρνείται ότι ήταν εκείνος που κατάφερε περίπου 70 μαχαιριές στην άτυχη γυναίκα.

Η 15χρονη φέρεται να ισχυρίστηκε ότι χρειάζονταν τη βοήθεια του 16χρονου για να υλοποιηθεί το σχέδιο της δολοφονίας

της μητέρας της προσθέτοντας, μάλιστα, πως ο ίδιος επέμενε να λάβει μέρος στη δολοφονία, χωρίς, ωστόσο, να του έχουν υποσχεθεί χρήματα ως αντάλλαγμα. Για να ενισχύσει τον ισχυρισμό της φέρεται να είπε πως ο 16χρονος συγκατηγορούμενος της έστελνε μηνύματα στο Facebook ρωτώντας πότε θα γίνει το έγκλημα.

Το ζευγάρι, σύμφωνα με πληροφορίες, στις απολογίες του ενώπιον της ανακρίτριας ανηλίκων επανέλαβε όσα είχε αναφέρει στην προανάκριση για τους λόγους που τους οδήγησαν στο έγκλημα.

Η κόρη του θύματος εμφανίζεται να είπε απολογούμενη ότι αποφάσισε να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο εξόντωσης της μητέρας της, μαζί με τον 17χρονο φίλο της, εξαιτίας των καβγάδων που είχε μαζί της. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ρωτήθηκε από την ανακρίτρια για το τι έκανε την ώρα της δολοφονίας είπε πως άκουγε τις κραυγές της άτυχης γυναίκας από το διπλανό δωμάτιο, έτρεμε, αλλά δεν έκανε κάτι για να αποτρέψει το έγκλημα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της 15χρονης, Σπύρος Δημητρίου, υπέβαλε αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης και τοξικολογικής εξέτασης. «Η 15χρονη ανέφερε στην ανακρίτρια πως έχει μετανιώσει, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωση του ο συνήγορος.

Keywords
Τυχαία Θέματα