Δίπλωμα οδήγησης: Στο τραπέζι η διεύρυνση ωραρίου για τις εξετάσεις των θεωρητικών μαθημάτων

Πρόθεση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι να αναμορφώσει το θεσμικό πλαίσιο για τις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών και τη διαδικασία ίδρυσης σχολής οδηγών, ανέφερε ο υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης σε χθεσινή ηλεκτρονική εσπερίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Αυτό αναφέρεται

σε σημερινή ανακοίνωση του επιμελητηρίου και προστίθεται ότι ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ανέφερε πως θα μελετήσει τη διεύρυνση του ωραρίου για τις εξετάσεις των θεωρητικών μαθημάτων διότι από τις πολλές διακοπές έχουν συσσωρευτεί πολλοί υποψήφιοι ενώ τόνισε ότι θα εξετάσει ειδικό πρόγραμμα για την οικονομική στήριξη των Σχολών Οδηγών, καθώς ήταν πολύ δύσκολο να ενταχθούν στο υφιστάμενο πρόγραμμα της περιφέρειας Αττικής, ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στις δράσεις του ΕΕΑ για την στήριξη του κλάδου. «Το επιμελητήριο μας θα συμβάλλει στη ψηφιακή αναβάθμιση του κλάδου παρέχοντας δωρεάν site στις επιχειρήσεις μέλη του, θα εξετάσει την δημιουργία προγράμματος για θεωρητική εκπαίδευση και διαχείριση, ενώ στηρίζουμε αμέριστα τον κλάδο στο κομμάτι της εκπαίδευσης και θα ικανοποιήσουμε κάθε αίτημα των επαγγελματιών προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου και πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφοριακής Αγωγής του Επιμελητηρίου Νίκος Γρέντζελος, ο οποίος κίνησε όλες τις διαδικασίες για την εκπόνηση της σχετικής μελέτης που παρουσιάστηκε στη συνέχεια. Κατά την τοποθέτηση του ο κ. Γρέντζελος αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στην αξιοποίηση των συμπερασμάτων της μελέτης για την συνολική αναβάθμιση του κλάδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα