Διετής αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από την ΟΥΕΦΑ- κίνδυνος και για την Εθνική

Όλα τα σενάρια για τη τύχη του ελληνικού πρωταθλήματος και των ελληνικών ομάδων στα ευρωοπαικά γήπεδα καθώς και της Εθνικής ομάδας μελετώνται στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο πρωθυπουργός είναι έντονα δυσαρεστημένος με τις εξελίξεις στην Τούμπα καιηδη από χθες βρίσκεται σε επαφή με τον Γ. Βασιλειάδη ο οποίος είναι στο μέγαρο Μαξίμου. Στην σύσκεψη αυτή συζητούνται όλα τα σενάρια από μηδενική βάση, ακόμα και τα πλέον αυστηρά.

Κλειδί στην συζήτηση θεωρείται η εικόνα που έχει ο κ. Βασιλειάδης από την ΟΥΕΦΑ, καθώς εκεί οι αξιωματούχοι

φέρονται να μελετούν πολύ αυστηρά μέτρα μετά την εικόνα του Ιβάν Σαββίδη με το περίστροφο στον αγωνιστικό χώρο.

Η ΟΥΕΦΑ προβλέπει σε τέτοιες περιπτώσεις ακόμα και διετή αποκλεισμό ομάδων από τα ευρωπαικά σαλόνια ενώ κάτι τέτοιο μπορεί να αποφασιστεί και σε εθνικό επίπεδο. Ωστόσο, οι αποφάσεις της κυβέρνησης δεν θα πρέπει να είναι μακριά από τις διαθέσεις της ΟΥΕΦΑ και βέβαια κύριο μέλημμα είναι να μην υπάρξουν άλλα τέτοια φαινόμενα με την ένταση που επικρατεί σήμερα.

Ειδικότερα , εάν η κυβέρνηση αποφασίσει διακοπή πρωταθλήματος κάτι τέτοιο, λόγω αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου μπορεί να προκαλέσει αντίδραση από την ΟΥΕΦΑ η οποία εκκινεί ήδη τις δικές της πρωτοβουλίες βάσει των κανονισμών που υπάρχουν.

Σε πρώτη φάση υπάρχει η σκέψη για προσωρινή διακοπή μέχρι να βγουν οι δικαστικές αποφάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα