Δεν υπάγονται στις διατάξεις για τα μπλοκάκια οι υγειονομικοί αμειβόμενοι με δελτίο παροχής υπηρεσιών

Ο τρόπος εισφοροδότησης προσώπων, που αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και το εισόδημα τους προέρχεται από την απασχόλησή τους σε ένα ή δύο εργοδότες ρυθμίζεται σε σχετική εγκύκλιο του ΕΦΚΑ.

Ειδικότερα ο υπολογισμός των ασφαλιστικών εισφορών των υγειονομικών θα διενεργείται, όπως για τους Μη Μισθωτούς ασφαλισμένους με παράλληλη μισθωτή απασχόληση.

Τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, που απασχολούν υγειονομικούς καθώς και οι επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα, που κατά νόμο εξομοιούνται με το δημόσιο, υποχρεούνται στην καταβολή

εργοδοτικής εισφοράς υπολογιζόμενης επί των αποδοχών.

Ως αποδοχές νοούνται οι πάσης φύσεως αμοιβές του εργοδότη προς τον εργαζόμενο, ασχέτως εξαρτημένης ή μη σχέσης με το πρόσωπο αυτό και ανεξαρτήτως του τρόπου πληρωμής, κατά χρονική μονάδα ή κατ’ επίσκεψη ή σε ποσοστό ή με οποιαδήποτε άλλη μορφή.

Συνεπώς οι υγειονομικοί, που διατηρούν ενεργή Μη Μισθωτή δραστηριότητα και παράλληλα απασχολούνται σε επιχειρήσεις ή Νομικά Πρόσωπα αμειβόμενοι με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των ανωτέρω διατάξεων, η καταβαλλόμενη εισφορά επιμερίζεται μεταξύ εργοδότη και αντισυμβαλλόμενου και εξαιρούνται από τις διατάξεις της παρ.9 του άρθρ.39 του Ν.4387/2016.

Δεδομένου ότι οι συγκεκριμένες συμβάσεις μεταξύ αντισυμβαλλόμενου και ασφαλισμένου δεν εντάσσονται στις διατάξεις της παρ.9 του άρθρ.39 του Ν.4387/2016, εφεξής δεν υφίσταται υποχρέωση ανάρτησής τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα