Δεν... πτοούν τις τιμές του πετρελαίου οι φόβοι μιας παγκόσμιας ύφεσης - Στα 60 δολ. σκαρφάλωσε το βαρέλι

Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ αυξήθηκε πάνω από τα 60 δολάρια το βαρέλι σήμερα, καθώς τα στοιχεία έδειξαν μία μεγαλύτερη του αναμενόμενου μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού, αλλά οι συνεχιζόμενες ανησυχίες για το ενδεχόμενο μίας παγκόσμιας ύφεσης περιόρισαν την άνοδό του.

Η τιμή του μπρεντ σημείωνε κέρδη 26 σεντς ή 0,43% στα 60,29 δολάρια τα βαρέλι στις 12.00 (ώρα Ελλάδας), μετά την άνοδό του κατά 0,5% την Τρίτη, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού σημείωνε άνοδο κατά 3 σεντς ή 0,05% στα 56,16 δολάρια

το βαρέλι.

Τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3,5 εκατ. βαρέλια στην εβδομάδα έως τις 16 Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου. Τα στοιχεία για τα αποθέματα της Υπηρεσίας Ενεργειακής Πληροφόρησης αναμένεται να ανακοινωθούν στις 17.30 (ώρα Ελλάδας).

Οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή παραμένουν στο προσκήνιο, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, δήλωσε χθες ότι οι ΗΠΑ θα αναλάβουν κάθε δράση για να αποτρέψουν την παράδοση πετρελαίου στη Συρία από ιρανικό τάνκερ στη Μεσόγειο. Οι τιμές του πετρελαίου στηρίχθηκαν, επίσης, από στοιχεία που έδειξαν μικρότερες εξαγωγές από τη Σαουδική Αραβία τον Ιούνιο. Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να διατηρήσει τις εξαγωγές αργού της κάτω από τα 7 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, παρά την ισχυρή ζήτηση πελατών της, για να επαναφέρει την αγορά σε ισορροπία, δήλωσε αξιωματούχος της χώρας στο Reuters νωρίτερα τον Αύγουστο.

Η αβεβαιότητα, όμως, για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, εν μέσω του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας, περιόρισε την άνοδο των τιμών στις αγορές πετρελαίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα