ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Ενδιαφέρον από Νορβηγούς επενδυτές

Το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι Νορβηγικών επενδυτικών κεφαλαίων που επισκέφθηκαν σήμερα την ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μετείχαν ο δ/νων σύμβουλος της εταιρείας Ηλίας Μοναχολιάς, οι εκπρόσωποι της Norwegian Investors Pal Brun, Managing Partner και Maria-Sofia Kourti, Managing Partner

και του επενδυτικού συμβούλου Monogram A.S, Frank A.A. de Wit και Aggelos I. Tsikas, ph.d., C.E.O. Τους επιχειρηματίες συνόδευσε εκ μέρους της Νορβηγικής Πρεσβείας στην Αθήνα η Elisabeth Lothe, Deputy Head of Mission, η οποία τόνισε ότι το ενεργειακό μείγμα της Νορβηγίας αποτελείται σχεδόν στο σύνολό του από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συνεπώς η χώρα μπορεί να προσφέρει τεχνογνωσία ενώ πρόσθεσε πως η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στα ραντάρ των διεθνών επενδυτών για έργα βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο κ. Μοναχολιάς ανέφερε ότι «στο σύγχρονο διεθνές ενεργειακό περιβάλλον και ιδιαιτέρως το Ευρωπαϊκό, υπάρχει μια σημαντική ευκαιρία για τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες και την Ελλάδα προκειμένου να αντληθούν σημαντικά διεθνή κεφάλαια για ώριμα έργα βιώσιμης ανάπτυξης. Η προσπάθειά μας είναι η ΔΕΗ Ανανεώσιμες να γίνει πρωταθλητής σε αυτόν τον τομέα». Από την πλευρά του ο κ. Frank A.A. de Wit εξέφρασε την πίστη ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξει άμεσο αποτέλεσμα στην τοποθέτηση επενδύσεων και στην υλοποίηση νέων έργων.

Keywords
Τυχαία Θέματα