Χουλιαράκης: «Ο προϋπολογισμός του 2016 ήταν ο πρώτος που δεν έπεσε έξω και έθεσε τα θεμέλια για το τέλος της επιτροπείας»

«Ο προϋπολογισμός του Κράτους του 2016 ήταν ο πρώτος προϋπολογισμός που δεν έπεσε έξω και έθεσε τα θεμέλια για το τέλος της επιτροπείας» τόνισε ο Γιώργος Χουλιαράκης, μιλώντας στην Ολομέλεια για την κύρωση του Ισολογισμού του Κράτους το 2016 επισημαίνοντας με νόημα ότι «μια κυβέρνηση πρέπει να τηρεί το λόγο της προκειμένου να υπάρχει δημοσιονομική

αξιοπιστία και εμπιστοσύνη των αγορών».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στο δημοσιονομικό κενό των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι η κάλυψη των 7,5 δισ. ευρώ, όπως παραδέχονταν και οι ίδιοι στο μεσοπρόθεσμο 2012-2015, θα μπορούσε να γίνει μόνο μέσα από τη λήψη μέτρων και τη μείωση των δαπανών.

Απαντώντας στην κριτική της ΝΔ γιατί η κυβέρνηση δεν δανείστηκε και τα 20 δισ. που περίσσεψαν από τον ΕΜΣ ανέφερε ότι μια τέτοια κίνηση θα αύξανε το δημόσιο χρέος κατά 10%, ενώ ο δανεισμός που επέλεξε η κυβέρνηση από τα ταμειακά αποθέματα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης δεν συνέβαλε ουσιαστικά στην αύξηση του χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα