Χοντρό μακαρόνι τώρα και οικολογικό (pic)

Το χοντρό μακαρόνι με την τρύπα στην μέση το Νο2 που χρησιμοποιείται κυρίως στο παστίτσιο, μπορείς όμως να έχει και μια διαφορετική χρήση, την οποία εφαρμόζουν στα μπαρ της Ιταλίας.

Αντί να χρησιμοποιούν τα πλαστικά καλαμάκια στον καφέ και τα κοκτέιλ, τα αντικαθιστούν με μακαρόνια για το παστίτσιο, βοηθώντας έτσι να μειώσουμε τα καταστροφικά για το περιβάλλον πλαστικά μίας χρήσης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια προσπάθεια να μειώσει τα πλαστικά απορρίμματα και την καταστροφική δράση

τους στα οικοσυστήματα του πλανήτη, αποφάσισε να απαγορεύσει έως το 2021 τα πλαστικά μίας χρήσης σε όλα τα κράτη-μέλη της.

Τα συμβατικά καλαμάκια, που συντελούν σε ποσοστό 4% στην παγκόσμια ρύπανση από πλαστικά, δεν αποτελούν, φυσικά, εξαίρεση.

Και τι θα κάνουμε χωρίς πλαστικά καλαμάκια, τον πιο πιστό σύντροφο του φραπέ και του εσπρέσο φρέντο;

Οι εναλλακτικές είναι πολλές και μία από αυτές δίνουν τα ιταλικά μπαρ, που τα αντικαθιστούν ήδη με χοντρά μακαρόνια, όπως αυτά που χρησιμοποιούμε στο παστίτσιο.

Ένας χρήστης του Reddit ανέδειξε την τάση μέσα από τον λογαριασμό GranFabio, γράφοντας: «Εδώ στην Ιταλία τα μπαρ αρχίζουν να χρησιμοποιούν τα ζυμαρικά ως καλαμάκια για να μειώσουν τη χρήση πλαστικού. Η τεχνολογία μας ξαφνιάζει τον κόσμο για μία ακόμα φορά».

Στην πραγματικότητα η Ιταλία δεν είναι η μοναδική που υιοθετεί αυτή την τάση. Στο Λονδίνο, μάλιστα, υπάρχει μια εταιρεία ονόματι Stroodles η οποία παράγει 100% vegan, βρώσιμα, βιοδιασπώμενα καλαμάκια-μακαρόνια από αλεύρι και νερό.

Keywords
Τυχαία Θέματα