Χατζηδάκης: «Δεν χωράνε αντιπαραθέσεις, όλοι έχουμε ευθύνες απέναντι στους νεκρούς αλλά και τους ζωντανούς»

«Κανείς δεν ξεχνάει την εθνική τραγωδία» ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης απο το βήμα της Βουλής κατά την διάρκεια της ομιλίας του για την ψήφιση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ανάπλαση της περιοχής στο Μάτι μετά την φονική πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου.

«Είναι ευθύνη όλων μας απέναντι στους νεκρούς και αλλά και στους ζωντανούς. Η κυβέρνηση δεν καυχιέται

για αυτό που κάνει σήμερα. Γιατί θεωρεί πως απλώς κάνει το καθήκον της» τόνισε ο ίδιος καλώντας όλα τα κόμματα της Βουλής να υπερψηφίσουν την σχετική ΠΝΠ.

«Περιμένουμε από την αντιπολίτευση να κάνει το ίδιο γιατί το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση. Το ζήτημα αυτό δεν είναι διχαστικό. Δεν πιστεύουμε πως έχουμε το αλάθητο» συμπλήρωσε. Επίσης καταλόγισε λάθη, παραλήψεις και καθυστερήσεις στην προηγούμενη κυβέρνηση λέγοντας πως «δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνουν άλλες καθυστερήσεις. Πρέπει να λειτουργήσουμε άμεσα και γρήγορα. Είναι χρέος μας».

Απαντώντας μάλιστα στις αιχμές της αντιπολίτευσης για αυθαιρεσίες ή κακοδιαχείριση του Ταμείου Πυρόπληκτων τόνισε πως θα υπάρχει έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο και πως η Βουλή με τον θεσμικό της ρόλο θα προστατέψει τα κονδύλια. Τέλος σημείωσε ότι «στο μεγάλο αυτό εθνικό δράμα δεν χωράει ο μικροκομματισμός ο οποίος σίγουρα δεν υπηρετεί την χώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα