Χαφτάρ κατά Ερντογάν: Απομονώνεται για τα εγκλήματα του

Λίγες ώρες μετά από τη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, ο Χαλιφά Χαφτάρ συνεχίζει την πολιορκία κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι φίλη χώρα.

Ο Λίβυος στρατάρχης Χαφτάρ ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια με ανάρτηση στο Twitter του Εθνικού Λιβυκού Στρατού. Όπως αναφέρεται

στην ανάρτηση:

«Παρόλο που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δεν ήταν παρόντες αυτοπροσώπως, με την εξαιρετική διπλωματική παρουσία τους ωφέλησαν τον λιβυκό λαό. Η Λιβύη σας ευχαριστεί».

Την ίδια ώρα, ο Λιβυκός Στρατός ξαναχτύπησε με σκληρό μήνυμα κατά Ερντογάν. Σε νέο tweet αναφέρει:

«Γινόμαστε μάρτυρες μίας μεγάλης μετατόπισης της διπλωματικής επιρροής στην όμορφη αλλά διαταραγμένη γειτονιά μας. Και ενώ άλλοι απομονώνονται και δαιμονοποιούνται για τα εγκλήματά τους. Άλλοι γράφουν την ιστορία με νέες φιλίες που θέτουν την περιοχή για μια νέα εποχή ειρήνης και συνεργασίας #Ελλάδα», αναφέρει η σχετική ανάρτηση που συνοδεύεται από φωτογραφίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

{https://twitter.com/LNA2019M/status/1219184369136553985?s=20}

Νέα πρόκληση Ερντογάν για Κρήτη και νησιά

Ο Τούρκος πρόεδρος στάθηκε στην Κρήτη και στα νησιά της, τονίζοντας ότι δεν έχουν υφαλοκρηπίδα. «Eπειδή οι ακτές μας βλέπουν τις ακτές της Λιβύης είχαμε τη δυνατότητα της συμφωνίας. Και βέβαια έχουμε τις μεγαλύτερες ακτές στην ανατολική Μεσόγειο κι αυτό μας δίνει άλλες δυνατότητες. Μιλούν για υφαλοκρηπίδα γύρω από την Κρήτη. Δεν υπάρχει υφαλοκρηπίδα γύρω από τα νησιά δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εκεί αφορά μόνο τα χωρικά ύδατα» σημείωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους κατηγόρησε για άλλη μια φορά τον πρωθυπουργό για την πρόσκληση του Χαφτάρ στην Αθήνα. «Γιατί κάλεσε ο Μητσοτάκης τον Χαφτάρ στην Ελλάδα. Μόνο και μόνο για να μας προκαλέσει τον. Απόψε (χθες το βράδυ) ένας ηγέτης που δεν θέλω να πω το όνομά του, μου είπε “ο Μητσοτάκης θέλει να διορθώσει τη σχέση του μαζί σας πάλι”. Κι εγώ τους είπα “Τι πράγμα είναι αυτό … Θέλει να διορθώσει τη σχέση του μαζί μου και από την άλλη καλεί τον Χαφτάρ στην Ελλάδα. Γίνονται τέτοιες ανοησίες; “του είπα. Επίσης του είπα “πες του ότι ας διορθώσει πρώτα το λάθος του και τότε θα είναι εύκολο να συναντηθούμε”. Δυστυχώς ζούμε τέτοια προβλήματα» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι»

Σε δηλώσεις προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγο πριν από την αναχώρησή του για την κρίσιμη Διάσκεψη για τη Λιβύη. Οπως υποστήριξε, το ISIS και η Αλ Κάιντα έχουν κερδίσει έδαφος στη χώρα της Βόρειας Αφρικής, ενώ ανέφερε ότι οι επιθέσεις εναντίον της «νόμιμης κυβέρνησης» απειλούν ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου.

Ο Ερντογάν αναγνώρισε τη δυσαρέσκεια της Αθήνας για τη μη πρόσκληση στο Βερολίνο και τόνισε πως «ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι».

«Οι επαφές του πραξικοπηματία Χαφτάρ στην Αθήνα... Μάλιστα. Η Ελλάδα δεν προσκλήθηκε στη Λιβύη και ενοχλήθηκε γι' αυτό. Είχε ήδη ενοχληθεί από τις συμφωνίες μας με τη Λιβύη. Προσκάλεσαν τον Χαφτάρ στην Αθήνα με μια προσέγγιση ρεβανσισμού. Έκαναν συζητήσεις που δεν είχαν καμία αξία. Φυσικά, περιμένουμε να δούμε τι θα μας πει ο Χαφτάρ στη Γερμανία. Ωστόσο, ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, δείχνοντας με τη σειρά του τη δική του δυσαρέσκεια για την επίσκεψη του στρατάρχη Χαφτάρ στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα