Μπαρκας: Οι εκλογές θα κριθούν από τις παρεμβάσεις του επόμενου διαστήματος

«Η κυβέρνηση και η ελληνική Βουλή έχουν θεσμοθετήσει την αύξηση του κατώτατου και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και άρα όλοι οι εργοδότες οφείλουν να συμμορφωθούν με αυτό», δήλωσε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 ο Υφυπουργός Εργασίας, Κώστας Μπάρκας.

Αναφερόμενος στις εκλογές,

δήλωσε πως «αυτές θα κριθούν από όλο εκείνο τον κόσμο που παρακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ, θα κριθούν δηλαδή από τις παρεμβάσεις του επόμενου διαστήματος, όπως οι ρυθμίσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές, τα κόκκινα δάνεια και την πρώτη κατοικία. Πράγματα που ο κόσμος περιμένει και θα αλλάξουν την καθημερινότητά του».

Αναφερόμενος στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, τόνισε πως «το Υπουργείο Εργασίας και το Σ.ΕΠ.Ε., όλο αυτό το διάστημα, έχουν προβεί σε σωρεία ελέγχων ενώ εκατομμύρια ευρώ δεδουλευμένων έχουν επιστρέψει, μέσα από το έργο της επιθεώρησης εργασίας, στους εργαζόμενους.

Η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ είχε αποδυναμώσει το ΣΕΠΕ καταργώντας δεκάδες οργανικές θέσεις, την στιγμή που εμείς έχουμε αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό του κατά 35% ενώ πρόστιμα έχουν επιβληθεί ακόμα και σε τραπεζικά καταστήματα. Αυτήν την πορεία θα ακολουθήσουμε και για όποια άλλη υπόθεση έρχεται στο φως».

Ο Υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι «κανείς εργαζόμενος δε θα πρέπει να φοβάται να κάνει καταγγελία. Εμείς, από το 2015, υπερασπιζόμαστε καθημερινά τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες αυτής της χώρας και προς αυτήν την κατεύθυνση είναι όλα τα βήματα που κάνουμε. Αντίστοιχο ρόλο, όμως, οφείλουν να παίξουν και τα εκάστοτε σωματεία».

Όσον αφορά το προσκλητήριο για πολιτική συστράτευση ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά, ο κ. Μπάρκας σημείωσε ότι «το όριο για αυτή τη συμπόρευση είναι η Συμφωνία των Πρεσπών. Μια διαδικασία που άλλαξε το πολιτικό χάρτη και δημιούργησε μετατοπίσεις, δείχνοντας, ταυτόχρονα, πως ο πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η αριστερά. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν ευρείες συζητήσεις εντός του χώρου, πρώτα απ’ όλα για να μπορέσεις να υπερασπιστείς συγκεκριμένες πολιτικές απέναντι σε άλλες, οι οποίες θα μπουν ως διλήμματα όσο πλησιάζουμε και προς τις Ευρωεκλογές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα εργασιακά.

Με άξονα τις πολιτικές αυτές θα συγκρουστούν δύο κόσμοι, αυτός της υπεράσπισης της εργασίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων και αυτός της υπεράσπισης των λίγων και δυνατών. Είναι θλιβερό, για παράδειγμα, το ΚΙΝΑΛ να υπερασπίζεται τον ακραίο λόγο του κ. Μητσοτάκη».

Keywords
Τυχαία Θέματα