Αρνητικά απάντησε η Επιτροπή Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας του Πάνου Καμμένου

Η πλειοψηφία της Επιτροπής Δεοντολογίας απάντησε αρνητικά στην άρση ασυλίας του Πάνου Καμμένου που προήλθε από μήνυση των Χάρη Μάκα, Μιράντας Ξαφά και Ηλία Κανέλλη για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.

Μετά την αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής, ο κ. Καμμένος διαβίβασε στην επιτροπή υπόμνημα υποστηρίζοντας ότι οι καταγγελίες είναι ανυπόστατες. Κατά της άρσης ασυλίας τοποθετήθηκαν τα μέλη

της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης ενώ την τελική απόφαση θα λάβει η Ολομέλεια με σχετική πλειοψηφία.

Παράλληλα, η Επιτροπή συζήτησε και για την άρση ασυλίας του Νίκου Παππά έπειτα από μήνυση που είχε υποβάλει εναντίον του ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης.

Ωστόσο, παρά την εισήγηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτας Κοζομπόλη πως θα έπρεπε να ακολουθηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης Υπουργών και όχι της βουλευτικής ασυλίας η αντιπολίτευση αντέδρασε καταθέτοντας την άποψη ότι αυτό θα πρέπει να το ζητήσει ο ίδιος ο Υπουργός είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία στην Επιτροπή είτε μέσω υπομνήματος.

Κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης συντάχθηκε με την αντιπολίτευση με αποτέλεσμα η υπόθεση να αναβληθεί και η επιτροπή να ζητά από τον Υπουργό τη γνώμη του προκειμένου να λάβει υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα