Αποτελέσματα Δημοτικών Εκλογών: Οι περιοχές που είναι πιθανή η ανατροπή στον β' γύρο

Τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών είναι πιθανόν να ανατραπούν στον β' γύρο.

Λίγες μόνο ώρες μας χωρίζουν από τον β' γύρο και τα αποτελέσματα των Δημοτικών και των Περιφερειακών Εκλογών σε κάποιες μεγάλες πόλεις πρόκειται να μετατραπούν σε θρίλερ. Στις εν λόγω περιοχές, η διαφορά που προέκυψε από τον α' γύρο ανάμεσα στους δύο υποψήφιους είναι τόσο μικρή που μπορεί όλα να αλλάξουν αύριο (2/6).

Η Λάρισα είναι μία από τις μεγάλες

πόλεις όπου το τελικό αποτέλεσμα θα αργήσει να φανεί. Ο νυν δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης, τον οποίο στηρίζουν ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, επικράτησε στον α’ γύρο με μόλις 2.000 ψήφους από τη Ρένα Καραλαριώτου, που στηρίζεται από τη ΝΔ. Ο κ. Καλογιάννης συγκέντρωσε ποσοστό 42,52%, ενώ η κυρία Καραλαριώτου 39,85%, κάτι που προοιωνίζεται ντέρμπι στον β’ γύρο. Κρίσιμος παράγοντας, το τι θα κάνουν οι περίπου 13.000 ψηφοφόροι (ή όσοι εξ αυτών ψηφίσουν τη δεύτερη Κυριακή) των Πέτρου Κρίκη, Παναγιώτη Γούλα και Νικόλαου Γαμβρούλα.

Σκληρή μάχη θα δοθεί και στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου ο Γιάννης Κουράκης έχει σεβαστή διαφορά από τον νυν δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό. Το θέμα σε αυτόν τον δήμο είναι το τι θα κάνουν οι 28.000 πολίτες που ψήφισαν κάποιον άλλο συνδυασμό και όχι τους δύο υποψηφίους του β' γύρου.

Στην συμπρωτεύουσα το θρίλερ των εκλογών αναμένεται να είναι μακρύ. Ο κ. Ταχιάος θα έρθει αντιμέτωπος με τον κ. Ζέρβα. Μπορεί στον α' γύρο να είχαν 9.000 ψήφους διαφορά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο κ. Ταχιάος πρέπει να είναι ήσυχος. Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νοτοπούλου φαίνεται πως υποστήριζει τον κ. Ζέρβα ενώ μεγάλο ερωτηματικό είναι και το τι θα ψηφίσουν όσοι εμπιστεύτηκαν στον α' γύρο τον κ. Ορφανό και τον κ. Ψωμιάδη.

Στον πρώτο γύρο δημοτικών εκλογών στα Χανιά ο Αριστείδης Παπαδογιάννης υπερτέρησε κατά 3.500 ψήφων του Παναγιώτη Σημανδηράκη κάτι που σημαίνει πως όλα μπορούν να αλλάξουν αύριο. Περίπου 3.500 ψήφοι είναι και η διαφορά των μονομάχων στα Ιωάννινα. Ο νυν δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας βρέθηκε 7 μονάδες μπροστά από τον αντίπαλό του, Μωυσή Ελισάφ, στον πρώτο γύρο (30,62% - 23,82%), διαφορά που δεν τον εξασφαλίζει σε καμία περίπτωση.

Τέλος, στη Χαλκίδα, η Ελένη Βάκα (προερχόμενη από τη ΝΔ) συγκέντρωσε ποσοστό 34,34%, ξεπερνώντας τον νυν δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο Χρήστο Παγώνη (ΚΙΝΑΛ), που πήρε 28,06%. Η διαφορά αυτή ωστόσο μοιάζει μικρή καθώς 11.000 περίπου ψηφοφόροι αναμένεται να αλλάξουν την ψήφο τους στον β' γύρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα