Απεργία αύριο στον ΟΤΕ

Σε απεργία προχωρούν αύριο, Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ, ενάντια στις «εθελούσιες αποχωρήσεις» και την εργολαβοποίηση τμημάτων, με πρώτο αυτό της φύλαξης.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ) καταγγέλλει το «κρεσέντο απειλών και εκβιασμών» στο οποίο επιδίδεται η διοίκηση του ομίλου, προχωρώντας σε «συγκεκαλυμμένες ομαδικές απολύσεις» στο πλαίσιο ενός ακόμα προγράμματος

«εθελούσιας αποχώρησης». Στο «μάτι του κυκλώνα», όπως εξηγεί, έχουν βρεθεί οι εργαζόμενοι στη φύλαξη, «οι οποίοι ενημερώθηκαν ότι το έργο δίνεται σε εργολάβο και θα πρέπει να επιλέξουν τον τρόπο που θα απολυθούν!», αλλά και παλιοί εργαζόμενοι, «οι οποίοι δέχονται καθημερινά ωμό εκβιασμό για να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να φύγουν».

«Οι εξελίξεις αυτές δεν είναι πρωτόγνωρες για τους εργαζόμενους στον κλάδο», τονίζει το ΣΕΤΗΠ και υπενθυμίζει ότι στις περισσότερες εταιρείες μεγάλο κομμάτι του έργου παραδίδεται σε εργολάβους (φύλαξη, καθαριότητα, τηλεφωνικά κέντρα, καταστήματα franchise κ.λπ.), ενώ τα προγράμματα «εθελούσιων αποχωρήσεων» δίνουν και παίρνουν.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίζει την ανάγκη η απεργία και οι κινητοποιήσεις να αγκαλιαστούν από το σύνολο των εργαζομένων στον όμιλο και στον κλάδο και να συνοδευτούν από τα αιτήματα για δημιουργία κλαδικής ομοσπονδίας και για υπογραφή κλαδικής Σύμβασης Εργασίας με βάση το πλαίσιο που έχει επεξεργαστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα