Απαγόρευση κυκλοφορίας: Εκλεισε το παιδί της στο πορτ μπαγκάζ για να γλιτώσει το πρόστιμο

Η απαγόρευση κυκλοφορίας και τα αυστηρά μέτρα φαίνεται πως έχουν κάνει πολλούς να ξεπεράσουν τα όρια. Αυτό συνέβη και στα Χανία.

Σύμφωνα με το Open μια 53χρονη γυναίκα συνελήφθη καθώς είχε στο αυτοκίνητο της κανονικά τον 10χρονο γιο της αλλά το 6χρονο κοριτσάκι της, το έκλεισε στο πορτμπαγκάζ για να αποφύγει πιθανό έλεγχο της Αστυνομίας.

Το πραγματικά απίστευτο περιστατικό το είδε πολίτης ο οποίος ενημέρωσε τις αρχές και λίγη ώρα αργότερα το όχημα εντοπίστηκε και η επιπόλαιη μητέρα αντιμετωπίζει σοβαρότερες

κατηγορίες.

Όπως αναφέρει το eparxies.gr, η 53χρονη που έθεσε σε κίνδυνο την ζωή του ανήλικου παιδιού της, λειτούργησε προφανώς υπό πανικό, αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογήσει την απαράδεκτη πράξη της.

Βροχή τα πρόστιμα για εξόδους από το σπίτι χωρίς δήλωση μετακίνησης ή sms

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τετάρτη 25 Μαρτίου:

- για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (1.155) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως:

· (333) στην Αττική,

· (124) στη Θεσσαλονίκη,

· (106) στα Ιόνια Νησιά,

· (97) στην Κρήτη,

· (76) στην Πελοπόννησο,

· (73) στην Κεντρική Μακεδονία,

· (66) στην Ήπειρο,

· (65) στη Θεσσαλία,

· (50) στη Στερεά Ελλάδα,

· (49) στο Νότιο Αιγαίο,

· (48) στη Δυτική Ελλάδα,

· (47) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

· (15) στο Βόρειο Αιγαίο και

· (6) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (2.950) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

- για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν (6) παραβάσεις και συνελήφθησαν (6) άτομα, ως ακολούθως:

· (2) στο Νότιο Αιγαίο,

· (1) στην Αττική,

· (1) στην Κεντρική Μακεδονία,

· (1) στην Ήπειρο και

· (1) στα Ιόνια Νησιά.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (264) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (273) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα