Άνοιξαν οι δρόμοι συνεργασίας με τη Νότιο Κορέα μετά την επίσκεψη Κατρούγκαλου

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, στη Νότιο Κορέα, όπου ήταν επικεφαλής διακυβερνητικού κλιμακίου και επιχειρηματικής αποστολής.

Μετά την επιτυχή διεξαγωγή της 3ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής, κοινή διαπίστωση είναι ότι διανοίγονται νέες προοπτικές συνεργασίας, με τη χώρα αυτή, στους τομείς της ναυτιλίας, του τουρισμού, της αγροδιατροφής και της ενέργειας. Στη Μικτή Διυπουργική επιτροπή συμμετείχαν οι γενικοί γραμματείς του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Διονύσης Τεμπονέρας, Ψηφιακής

Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, Τουρισμού, Ευριδίκη Κουρνέτα, και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, καθώς και στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων. Συζητήθηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας και επενδύσεων στους τομείς της ναυτιλίας, του τουρισμού, της αγροδιατροφής, της ενέργειας, αλλά και του πολιτισμού της έρευνας και τεχνολογίας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Cho Hyun, καθώς και με τον Υφυπουργό Βιομηχανίας και Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, Moon Sung-wook, ο οποίος είναι αρμόδιος για τον ναυπηγοκατασκευαστικό τομέα, με τον οποίο συζητήθηκαν τα ζητήματα των ελληνικών εταιριών ναυτιλιακού εξοπλισμού. Παράλληλα συνεγκαινίασε τη μεγάλη έκθεση εισαγωγών της ΚΟΙΜΑ (Korean Importers Association) , στην οποία συμμετείχαν ελληνικές επιχειρήσεις.

Επιπλέον, ο κ. Κατρούγκαλος παρέστη σε εκδήλωση για την επέτειο του Πολέμου της Κορέας, την οποία διοργάνωσε η υπουργός Υποθέσεων Βετεράνων Pi Woo-jin, παρουσία του Πρωθυπουργού της Νοτίου Κορέας Lee Nak-yeon, ενώ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου Hankuk, Inchul Kim, καθώς και τους καθηγητές του τμήματος ελληνικών σπουδών ενώ έδωσε διάλεξη για το μέλλον της Ευρώπης. Τέλος, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων του Πολέμου της Κορέας, συναντήθηκε με εκπροσώπους της ομογένειας, τον Μητροπολίτη Κορέας κ. Αμβρόσιο και συμπροέδρευσε συνάντησης του Παγκόσμιου Συνεδρίου Συνταγματικού Δικαίου που έλαβε χώρα στη Σεούλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άνοιξαν, Νότιο Κορέα, Κατρούγκαλου,anoixan, notio korea, katrougkalou