Αγόρασε Lamborghini και κοσμήματα με κρατική βοήθεια για... κορονοϊό

Ένας 29χρονος ξόδεψε μισό εκατομμύριο σε αυτοκίνητα, κοσμήματα και ξενοδοχεία προτού αποκαλυφθεί η απάτη. Ο David Τ. Hines από το Miami των ΗΠΑ, χρησιμοποίησε το βοήθημα του COVID-19 για να αγοράσει μεταξύ άλλων μια Lamborghini Huracán Evo.

Σύμφωνα με το Autoblog.com,

ο David Τ. Hines εκμεταλλεύτηκε το Paycheck Protection Program που έδινε τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις να πάρουν δάνεια με ευνοικούς όρους έτσι ώστε να πληρώσουν τους εργαζόμενους τους κατά τη διάρκεια του lockdown.

Επιδοτήσεις εκατ. δολαρίων

Τον περασμένο Μάιο, ο Hines έκανε αίτηση για δάνειο ύψους 3.984.557 δολάρια το οποίο έλαβε σε τρεις δόσεις, ενώ συνέχισε να ζητά περισσότερα με τελικό στόχο τα 13.540.000. Ωστόσο, το μηνιαίο κόστος μισθοδοσίας για 70 εργαζόμενους στις 4 επιχειρήσεις του ήταν περίπου 200.000 δολάρια ενώ ο ίδιος είχε δηλώσει πως είναι πολλαπλάσιο, φτάνοντας τα 4.000.000 δολάρια.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο επιχειρηματίας πρόλαβε να ξοδέψει περίπου 500.000 από τα χρήματα που έλαβε, προτού η κυβέρνηση ξεκινήσει την έρευνα και η τράπεζα Bank of America παγώσει τους λογαριασμούς του.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο Hines δεν είχε ξοδέψει ούτε δολάριο σε μισθοδοσία. Αντί για αυτό, αγόρασε μια μπλε Lamborghini Huracán Evo έναντι 318.497 δολάρια, έστειλε στη μητέρα του 60.000, ξόδεψε 4.000 στο κατάστημα Saks Fifth Avenue, 8.500 στο κοσμηματοπωλείο Graff και 7.000 δολάρια στο ξενοδοχείο Setai στο Miami.

Το τροχαίο που αποκάλυψε την απάτη

Η απάτη αποκαλύφθηκε μετά από τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη ο Hines με την μπλε Lamborghini τον Ιούλιο. Η αστυνομία κατέσχεσε το υπεραυτοκίνητο και έτσι γεννήθηκαν υποψίες που οδήγησαν σε έρευνες από έξι υπηρεσίες της κυβέρνησης (FDIC-OIG, USPIS, IRS-CI, BA-OIG, Board of Governors of the Federal Reserve System και το Bureau of Consumer Financial Protection-OIG).

Στις αρχές της εβδομάδας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως ο Hines κατηγορείται για τραπεζική απάτη, ψευδείς δηλώσεις σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και συναλλαγές με παράνομα έσοδα. Η μέγιστη ποινή που μπορεί να του επιβληθεί είναι 70 χρόνια φυλάκισης, ενώ μέχρι τον Οκτώβριο που θα γίνει η δίκη του έχει επιτραπεί να ζει με τη μητέρα του φορώντας πομπό GPS.

Ο δικηγόρος του, Chad Piotrowski, δήλωσε πως ο Hines είναι πράγματι ιδιοκτήτης επιχειρήσεων και όπως εκατομμύρια άλλοι πολίτες ένιωσε τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και θέλει να πει την ιστορία από τη δική του πλευρά όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα