Αυτή είναι η εναλλακτική για τα πανάκριβα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Εταιρεία στη Γαλλία, που έχει βλέψεις να αναπτυχθεί παγκοσμίως, μετατρέπει αμάξια με κινητήρα εσωτερικής καύσης σε ηλεκτρικά μειώνοντας στο 1/3 το κόστος από την αγορά ενός καινούριου.

Δεν μοιάζει μακρινή η ημέρα που οι Ευρωπαίοι θα εξωθηθούν μακριά από τα οχήματα εσωτερικής καύσης τους για να επιλέξουν τα λεωφορεία, τουλάχιστον για όσο καιρό τα ηλεκτρικά οχήματα θα παραμένουν οικονομικά απρόσιτα για την πλειοψηφία.

Τη λύση

ίσως δώσει η Transition – One, μια μικρή startup από το Ορλίν της Γαλλίας με το σχέδιό της να μετατρέψει το όχημα εσωτερικής καύσης σας σε ηλεκτρικά σε μια τιμή που θα μπορούσε να πληρώσει και κάποιος μικρομεσαίος. Η Transition One προς το παρόν δραστηριοποιείται μόνο στη Γαλλία, όμως έχει βλέψεις να αναπτυχθεί παγκοσμίως,

«Εύκολα και προσιτά, ακριβώς αυτό που θέλουν πολλοί καταναλωτές όταν αγοράζουν ένα αυτοκίνητο στη νέα αγορά που αναδύεται αυτή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αν και τα αποτελέσματα της μετατροπής δεν είναι ακόμα τα καλύτερα, μπορεί να γίνει η καλύτερη εναλλακτική για όσους δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, λέει ο CEO της εταιρείας.
Για αρχή η μετατροπή θα είναι δυνατή μόνο για μικρά αυτοκίνητα όπως το Fiat 500, το Renault Clio, Twingo, Kangoo και BMW Mini.

{https://twitter.com/ZesteparlaNef/status/1460940786481176579}

Η Transition – One ελπίζει να μειώσει την τιμή της μετατροπής στα περίπου 5000 ευρώ. Άλλωστε το φθηνότερο ηλεκτρικό αμάξι που κυκλοφορεί στην αγορά έχει τουλάχιστον το τριπλάσιο κόστος.

Οι γαλλικοί κανόνες επιτρέπουν την μετατροπή των αμαξιών σε ηλεκτρικά με ορισμένους όρους. Να είναι καταχωρισμένα στα γαλλικά αρχεία και παλαιότερα των 5 ετών. Η εταιρεία δίνει εγγύηση 2 ετών για απεριόριστα χιλιόμετρα και για τις μπαταρίες της πέντε ετών και 100 χιλιάδων χιλιομέτρων.
Η μετατροπή προσφέρει δυνατότητα αυτονομίας 100 χιλιομέτρων και μέγιστη ταχύτητα 110 χλμ/ ώρα. Ιδανικό για ένα αυτοκίνητο πόλης.

Γιατί η ιδέα της Transition One είναι το μέλλον;

Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορεί να εκτοξεύτηκαν στη Δυτική Ευρώπη κατά 72% το 2021, όμως αυτό δεν πρόκειται να κρατήσει. Η πρόβλεψη μιλά για σημαντικότατη επιβράβευση το 2022 στο 28,4% ή λίγο πάνω από τα 3 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει ότι έσπευσαν να τα προμηθευτούν μόνο αυτοί που είχαν τα χρήματα και μπορούσαν να ακολουθήσουν τη «μόδα». Οι υπόλοιποι όμως;

«Η αποστολή μας είναι να μετατρέψουμε 100 χιλιάδες οχήματα τα επόμενα 5 χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και 10.000.000 μέχρι το 2035 σε όλο τον κόσμο. Χρειαζόμαστε φιλοδοξία για να βγάλουμε τον πλανήτη από την κρίσιμη φάση που βρίσκεται στην οικ0λογική του ιστορία» αναφέρει ο επικεφαλής της εταιρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα