Τι έδειξε η νεκροψία για το θάνατο του 17χρονου Αλέξανδρου Τανίδη

Ανακοπή καρδιάς έπαθε ο 17χρονος που είχε εξαφανιστεί από την Πυλαία. Ο 17χρονος είχε γνωρίσει την απόρριψη των γονιών του

Χθες δυστυχώς βρέθηκε νεκρός στην αυλή του νοσοκομείου Παπανικολάου ο 17χρονος Αλέξανδρος Τανίδης, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από την Πυλαία Θεσσαλονίκης πριν από 10 ημέρες.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ ανακοπή καρδιάς έδειξε η νεκροτομή, που ολοκληρώθηκε από την ιατροδικαστή Λήδα Κοβάτση, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα

των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων. Ο 17χρονος Αλέξανδρος Τανίδης, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου με εισαγγελική εντολή , όπου είχε μεταφερθεί στις 21 Φεβρουαρίου από το κέντρο φιλοξενίας του ΑΧΕΠΑ.

Ο 17χρονος είχε γνωρίσει την απόρριψη των γονιών του και είχε άλλα τρία αδέρφια.Τα δύο μικρότερα αδέρφια του φιλοξενούνται σε ίδρυμα της Θεσσαλονίκης και η μεγαλύτερη αδερφή του ήταν η μόνη που ενδιαφερόταν για τον Αλέξανδρο.

Ο Αλέξανδρος Τανίδης είχε διαγνωστεί με μία σπάνια ασθένεια που του δημιουργούσε ιδέες και αίσθηση μανίας καταδίωξης.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού», σε ύφος που δεν συνηθίζει, έβγαλε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής δελτίο Τύπου λήξης του amber alert, καταγγέλλοντας τις αρχές που δεν αναζήτησαν έγκαιρα τον Αλέξανδρο.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» όπως υποστηρίζει ενημερώθηκε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 από κλήση που έλαβε από στενή οικογενειακή φίλη του 17χρονου Αλέξανδρου για την εξαφάνισή του και ενημέρωσε άμεσα τον Εισαγγελέα Ανηλίκων Θεσσαλονίκης κον Καραγιάννη, ο οποίος και έδωσε εντολή για την ενεργοποίηση του Amber Alert.

Η σορός του εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής μέσα στον χώρο περίφραξης του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία. Κάτι που προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Το σημαντικότερο πως το παιδί αφού εξαφανίστηκε από το νοσοκομείο δεν ερευνήθηκε η περιοχή για τον εντοπισμό του;

Σύμφωνα με την αυτοψία και τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, ο θάνατος του Αλέξανδρου Τανίδη δεν οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Το Σάββατο αναμένεται να πραγματοποιηθεί νεκροψία-νεκροτομή.

Ο πρόεδρος του οργανισμού κος Κώστας Γιαννόπουλος δηλώνει σχετικά:

«Για μια ακόμα φορά, κάποια μεμονωμένα άτομα μέσα στις κρατικές υπηρεσίες δεν ενδιαφέρθηκαν να ενημερώσουν έγκαιρα όσους αρμόδιους εμπλέκονται στην κινητοποίηση για την αναζήτηση ενός παιδιού. Ειδικά όταν αφορά ένα παιδί που εξαφανίστηκε ενώ νοσηλευόταν σε κρατικό νοσοκομείο. Ένα παιδί που έζησε τη φρίκη και την εγκατάλειψη. Ένα παιδί που ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια μέσα από τα social media και κανείς δεν του έδινε σημασία. Παιδιά που πετάγονται στον Καιάδα γιατί είχαν την ατυχία να μην έχουν τη ζεστασιά και τη θαλπωρή της οικογένειάς τους…».

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην αδερφή του, τον μοναδικό άνθρωπο που ενδιαφερόταν για τον Αλέξανδρο και ήδη έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά του για παροχή συναισθηματικής και ψυχολογικής υποστήριξης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εφιστά την προσοχή όλων στην κρισιμότητα των πρώτων λεπτών στην εξαφάνιση ενός παιδιού. Κάθε λεπτό μετράει όταν αναζητείται ένα παιδί!

Keywords
Τυχαία Θέματα