Αυτές τις ταινίες έκοψε από την πλατφόρμα του το Netflix

Στη δημοσιότητα έδωσε το Netflix τη λίστα με τις ταινίες και τα προγράμματα που αναγκάστηκε να αφαιρέσει από την πλατφόρμα του σε συγκεκριμένες χώρες, μετά από απαίτηση κυβερνήσεων.

Σύμφωνα με την Mirror, ο «βασιλιάς» του streaming παραδέχθηκε ότι «εξαναγκάστηκε να αφαιρέσει συγκεκριμένους τίτλους ή μεμονωμένα επεισόδια σε συγκεκριμένες χώρες μετά από απαίτηση κυβερνήσεων».

Η δανέζικη αστυνομική σειρά «The Bridge» αφαιρέθηκε το 2015 στη Νέα

Ζηλανδία καθώς θεωρήθηκε «απαράδεκτη».

Η πολεμική ταινία «Full Metal Jacket» κατέβηκε από την πλατφόρμα του Netflix στο Βιετνάμ μετά από απαίτηση της κυβέρνησης. «Εκτός» πλατφόρμας έχει τεθεί στη Γερμανία η κλασική ταινία τρόμου «Η νύχτα των ζωντανών νεκρών» (Night of the Living Dead).

«Ο τελευταίος πειρασμός» (The Last Temptation of Christ) του Μάρτιν Σκορτζέζε δεν υπάρχει στο Netflix στην Σιγκαπούρη καθώς στην χώρα η ταινία έχει απαγορευτεί. 

Η Σιγκαπούρη απαίτησε επίσης να αφαιρεθούν τρία προγράμματα μαγειρικής με κάνναβη, γιατί η κάνναβη είναι παράνομη στην χώρα.

Είναι η πρώτη φορά που το Netflix δημοσιεύει λογοκριμένα προγράμματα. Η εταιρία δήλωσε ότι από εδώ και πέρα θα δημοσιεύει τη σχετική λίστα κάθε χρόνο.

Ολόκληρη η λίστα με τα κομμένα προγράμματα του Netflix

2015: Η Νέα Ζηλανδία ζήτησε την αφαίρεση του «The Bridge».

2017: Το Βιετνάμ ζήτησε την αφαίρεση του «Full Metal Jacket».

2017: Η Γερμανία ζήτησε την αφαίρεση του «Night of the Living Dead».

2018: Η Σιγκαπούρη ζήτησε την αφαίρεση των προγραμμάτων «Cooking on High«, «The Legend of 420», και «Disjointed».

2019: Η Σαουδική Αραβία ζήτησε την αφαίρεση του επεισοδίου με τίτλο «Saudi Arabia» από την σειρά «Patriot Act» του Hasan Minhaj.

2019: Η Σιγκαπούρη ζήτησε την αφαίρεση του «The Last Temptation of Christ».

2020: Στη Σιγκαπούρη αφαιρέθηκε το «The Last Hangover».

Keywords
Τυχαία Θέματα