Super League: Συναντήθηκαν με «BIG 4» οι Μπένετ - Μπαλτάκος, όλοι συμφώνησαν ότι... διαφωνούν

Παρασκήνιο, ένταση και πολλές... ατάκες «χάρισε» η συνάντηση των BIG - 4 (αλλά και των Άρη, Βόλου) με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο και τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Στιβ Μπένετ.

Όλοι συμφώνησαν ότι... διαφωνούν, με την τελική ευθεία του πρωταθλήματος να αναμένεται «θερμή» μετά και τη σημερινή συζήτηση ΄όλων των πλευρών.

Πριν την έναρξη της συνάντησης, η ΠΑΕ Ολυμπιακός

γνωστοποίησε τις θέσεις της και ζήτησε την παραίτηση του Μπένετ, στον οποίο καταλογίζει απραξία και τον κατηγορεί πως δεν έχει κάνει καμία προσπάθεια να φέρει στα πλέι οφ και στα ντέρμπι της κανονικής περιόδου elite διαιτητές.

Οι θέσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

1. «Πρώτα από όλα θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι ο κ. Μπένετ μας καλεί σήμερα σε αυτή τη σύσκεψη ενώ έχει ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος και η πρώτη αγωνιστική των playoffs and playouts και ενώ ο βαθμολογικός πίνακας έχει ήδη αλλοιωθεί! Και ο άνθρωπος που έχει μια σύμβαση από την οποία πλουτίζει με τρόπο προκλητικό δεν έχει δεχτεί εμάς που επωμιζόμαστε το 60% του κόστους της παρουσίας του. Αυτό δε γίνεται πουθενά, σε καμμιά σοβαρή χώρα και είναι ντροπή!

2. Όλοι είχαμε συμφωνήσει ότι θα γίνει επαγγελματική διαιτησία ώστε το ποδόσφαιρο μας να είναι αρχικά νόμιμο, αφού έχει γίνει νόμος του κράτους η επαγγελματική διαιτησία. Δυστυχώς όμως κάθε ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση τορπιλίζεται και πρέπει το φίλαθλο κοινό να καταλάβει ότι αυτό γίνεται με σχεδιασμό. Όσοι θέλουν τους διαιτητές μαριονέτες συμφερόντων θέλουν αυτό ακριβώς που συμβαίνει τώρα. Δηλαδή να μην υλοποιείται το σχέδιο της Επαγγελματικής Διαιτησίας και να έρχονται κακής ποιότητας ξένοι ώστε να φτάσουμε στο σημείο η ΚΕΔ υπό κάποιο... Μάνταλο να ορίζει Έλληνες διαιτητές και ξένους κακής ποιότητας που θα υπακούσουν τυφλά και θα είναι ευάλωτοι. Διαιτητές που ήδη έχουν «εκπαιδεύσει» σε Β’ και Γ’ Εθνική και τους ετοιμάζουν και για τη Super League.

3. Πριν λίγο καιρό η Super League με την ΑΕΚ μειοψηφούσα και τον Βόλο απόντα αποφάσισε να ιδρύσει την GRO (Greek Referree Organisation) και να τρέξουμε (με το κόστος να βαραίνει την Super League) την Επαγγελματική Διαιτησία ενώ η ΕΠΟ θα διατηρούσε ποσοστό στο συγκεκριμένο σχήμα ώστε να μην αποκοπεί ο ομφάλιος λώρος της Ομοσπονδίας με τη διαιτησία. Μάλιστα ψηφίστηκε να αναλάβει το εγχείρημα ο κ. Κλάτενμπεργκ ο οποίος αποδεδειγμένα έχει καλύτερες προσβάσεις σε ελίτ διαιτητές και μεγάλες ομοσπονδίες σε σχέση με τον κ. Μπένετ. Και αυτό το σχέδιο προσπαθείτε να το τορπιλίσετε αν και ξέρετε ότι αυτό είναι το αύριο της ελληνικής διαιτησίας. Δηλαδή επαγγελματική διαιτησία και διαιτητές ελίτ και αδιάφθοροι που δεν θα μπορεί κανείς να τους προσεγγίσει, ούτε να τους επηρεάσει.

4. Μέχρι την περασμένη εβδομάδα επικοινωνήσαμε και με τις UEFA/FIFA και με μεγάλες Ομοσπονδίες της Ευρώπης και μας διαβεβαίωσαν ότι ποτέ ο κ. Μπένετ δεν προσπάθησε να φέρει ελίτ ή τοπ διαιτητές από αυτές τις Ομοσπονδίες. Ούτε ζήτησε καμμιά βοήθεια από την UEFA. Και αυτό είναι μέγα ατόπημα και παραβιάζεται η κάθε συμφωνία για διαιτητές ελίτ και η ομόφωνη βούληση των ομάδων μας που το απαίτησαν θεσμικά. Πέρα από την ανικανότητα τίθεται και θέμα δόλου ξεκάθαρα. Δεν θέλει ούτε ο κ. Μπένετ, ούτε ο κ. Μπαλτάκος να δοθεί λύση. Ξαναζητάμε και σήμερα λοιπόν, όπως κάναμε ήδη πολλές φορές και στο παρελθόν να μας δοθεί πλήρης εικόνα για το ποιες επικοινωνίες έγιναν, με ποιες ομοσπονδίες και ποιους διαιτητές. Για παράδειγμα έχει επικοινωνήσει με τη Γερμανική Ομοσπονδία, την Ολλανδική, τη Γαλλική, την Ισπανική Ομοσπονδία;

5. Επίσης, θέλουμε να μας πει επακριβώς τη διαδικασία ορισμού ξένων διαιτητών. Πως ακριβώς γίνεται. Ποιοι άνθρωποι συμμετέχουν στους ορισμούς ξένων διαιτητών, τι ακριβώς κάνουν και ποιοι άνθρωποι διαχειρίζονται ως συνοδοί τους ξένους διαιτητές που έρχονται στην Ελλάδα.

6. Μήπως συνοδοί των διαιτητών είναι «συνοδοί» όπως ο κ. Σιδηρόπουλος στο διαιτητή Νταμπάνοβιτς ή μήπως είναι κάποιοι από το συνονθύλευμα που μπαίνει στο τσάρτερ της χαράς της Εθνικής Ομάδας και τους πληρώνουμε από την τσέπη μας, για να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο με τις συζύγους τους και τους φίλους τους και άσχετους υπαλλήλους που κάνουν τουρισμό με τα χρήματα των ομάδων μας; Να μας πείτε λοιπόν ξεκάθαρα και με το χέρι στην καρδιά ποιος είναι ο ρόλος του Μάνταλου, του Καρατζίκα, και των υπολοίπων της ΚΕΔ.

7. Σε ένα πρωτάθλημα που ΟΛΕΣ οι ομάδες έχουν παράπονα, έχουν βγάλει ανακοινώσεις, φτάσαμε να συζητάμε το πρόβλημα λίγες μέρες πριν τη 2η αγωνιστική των playoffs και playouts. Φανταζόμαστε ότι τώρα που είχε τόσες μέρες κενό το πρωτάθλημα θα έχουμε τουλάχιστον δυο ελίτ διαιτητές στην 2η αγωνιστική των play-offs! Αν ο κ. Μπένετ δεν μπορεί, να παραιτηθεί και να αναλάβει η UEFA/FIFA να ορίσουν Αρχιδιαιτητή και Επιτροπή Διαιτησίας.

8. Όλος ο φίλαθλος κόσμος, η νεολαία που είναι σε αναβρασμό, όλοι συζητούν ότι με όσα γίνονται το πρωτάθλημα αυτό θα κινδυνεύσει να μην τελειώσει! Αυτό θέλετε; Έρχονται εκλογές σε λίγο καιρό με μεγάλες κοινωνικές εντάσεις, θέλετε το γήπεδο να γίνει χώρος αποσυμπίεσης της έντασης ή θα το αφήσετε να είναι καζάνι που βράζει με ότι αυτό συνεπάγεται; Ξεκάθαρα λόγια λοιπόν! Βούληση όλων των φιλάθλων, των ομάδων και της Πολιτείας είναι να πάμε σε ομαλή και δίκαιη διεξαγωγή των playoffs και playouts.

Σε ό,τι αφορά στα play-off ξεκάθαρα και χωρίς καμμιά δικαιολογία: Ελίτ διαιτητές και τοπ διαιτητές από τα 6 μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης και αν δεν μπορείτε να το κάνετε κύριε Μπένετ, αποχωρήστε και να ζητήσουμε από την UEFA/FIFA να μας βρει έναν άνθρωπο που θα μπορεί. Δεν μπορεί ο μηχανισμός διαιτησίας της Super League που είναι στα σπάργανα να έχει βρει ήδη Ομοσπονδίες και από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικά χώρες οι οποίες μπορούν να διαθέσουν ελίτ διαιτητές κι εσείς να μην μπορείτε. Παραιτηθείτε λοιπόν. Υπάρχει και ο δρόμος της αξιοπρέπειας. Και ο κ. Μπένετ και ο κ. Μπαλτάκος και όποιος προσπαθεί να κρατήσει το ποδόσφαιρο δέσμιο συμμοριών που το έχουν μολύνει από το τοπικό μέχρι την κορυφή!

9. Το τελευταίο απίστευτο περιστατικό με τον κ. Μπένετ να έχει καλέσει (όπως ενημέρωσε ο ίδιος με επιστολή του) τις έξι ομάδες των play-off αλλά ο κ. Μπαλτάκος να κόβει τις δυο από τις έξι ΠΑΕ δείχνει και καταγράφει ανεξίτηλα και την παρέμβαση στα πεπραγμένα της ΚΕΔ από τη Διοίκηση που προφανώς δεν είναι η μόνη! Θυμίζουμε εν τάχει το περιστατικό αλλαγής ορισμού διαιτητή σε ντέρμπι της Super League με παρέμβαση Μπαλτάκου (Σιδηρόπουλος στο ΠΑΟ-ΑΕΚ) και τις δημόσιες παραινέσεις-εκφοβισμό του Προέδρου της ΕΠΟ σε σεμινάρια διαιτητών όπου αντί για τυπικό χαιρετισμό τους απειλούσε με διαγραφές. Αλήθεια κύριε Μπένετ γνωρίζετε το περιεχόμενο της Ολιστικής Μελέτης για τη διαιτησία; Γνωρίζετε ότι απαγορεύεται η ΕΠΟ και ο Πρόεδρος της ή ο CEO της να παρεμβαίνουν στη διαιτησία και τις θεσμικές της λειτουργίες Αν δεν τις γνωρίζετε σας παραδίδουμε σήμερα τις σελίδες της Ολιστικής Μελέτης για το Ελληνικό ποδόσφαιρο που αφορούν στη Διαιτησία αλλά και το Νόμο της Ελληνικής Πολιτείας για τη θεσμοθέτηση της «Επαγγελματικής Διαιτησίας».

10. Προφανώς ο κ. Μπαλτάκος δεν αντιλαμβάνεται τα ασυμβίβαστα. Άλλωστε είναι ο ίδιος ένα ασυμβίβαστο επί της ουσίας αφού πέρασε από τη μια μέρα στην άλλη από αμειβόμενος δικηγόρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ χωρίς ποτέ να ενημερώσεις για τις αμοιβές του εκεί, στη θέση του Προέδρου της ΕΠΟ αν και όπως αποκαλύπτει την... πρόταση για να αναλάβει την ΕΠΟ με όσα τραγελαφικά ακολούθησαν την έκανε ο κ. Μελισσανίδης λες και η ΕΠΟ είναι η ΠΑΕ ΑΕΚ. Δυστυχώς όμως οι μέρες που ζούμε με τον κύριο αυτό στην Προεδρία της ΕΠΟ είναι ημέρες ντροπής για το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Κάθε μέρα έχουμε μια δυσάρεστη έκπληξη που προκαλεί αποστροφή στον κόσμο και βυθίζει κι άλλο το ποδόσφαιρο. Χθες ήταν η επιστολή Μπένετ που εξέθεσε τον κ. Μπαλτάκο, προχθές η ανατριχίλα του φίλαθλου κόσμου της Ελλάδας που είδε την Εθνική μας να φορά μια φανέλα που θα έπρεπε να έχει απορριφθεί με μια ματιά. Έχει ξεσηκωθεί ο πολιτικός κόσμος από την αριστερά ως τη δεξιά!

Στις ημέρες Προεδρίας της ΕΠΟ από ένα θεωρητικό του φασισμού και της ακροδεξιάς, συνταράσσεται η ελληνική φίλαθλη κοινή γνώμη με την εκτρωματική (νέα) φανέλα της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου της Ελλάδας στην οποία διαγράφονται αγκυλωτές απολήξεις του σταυρού θυμίζοντας σε όλους μας την σβάστικα, σύμβολο που κάνει τους Έλληνες να ανατριχιάζουν, κι όμως ούτε σε κάτι τέτοιο δεν μπορούσαν να είναι σοβαροί όσοι διοικούν σήμερα την ΕΠΟ».

Παναθηναϊκός: Αίτημα «για τους καλύτερους διαιτητές», έθεσε την ΚΕΔ και την ΕΠΟ προ των ευθυνών τους

Περίπου μία ώρα κράτησε η παρουσία του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζου στη συνάντηση των έξι ομάδων που μετέχουν στα εφετινά play off της Super League με τον αρχιδιαιτητή Στιβ Μπένετ και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, το μεσημέρι της Δευτέρας (27/3), καθότι είχε ενημερώσει πως θα έπρεπε να αποχωρήσει λόγω μίας πολύ σοβαρής επαγγελματικής υποχρέωσής του μέσα στη μέρα.

Ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ ήταν απ’ τους πρώτους που πήραν το λόγο στη συνάντηση, εστιάζοντας εξαρχής στο σοβαρότατο πρόβλημα που υπάρχει με τη χαμηλή ποιότητα των ξένων διαιτητών που έρχονται στην Ελλάδα και στις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν ακολούθως από την ΚΕΔ και την ομοσπονδία πάνω στο θέμα των διαιτητών των play off και play out.

Ο κ. Αλαφούζος ανέφερε πως είναι ανεπίτρεπτο να έρχονται διαιτητές χαμηλού επιπέδου «τύπου Νταμπάνοβιτς» (διαιτητής του αγώνα της πρεμιέρας των play off με την ΑΕΚ) και τόνισε στον Στιβ Μπένετ, πως είναι δική του υποχρέωση να να διασφαλίσει την παρουσία ξένων διαιτητών υψηλότερου επιπέδου στο πρωτάθλημα.

Επισήμανε επίσης πως είχε επικοινωνία επί προσωπικού με υψηλά κλιμάκια της UEFA, όπου του μεταφέρθηκε η δυσκολία, αλλά και η αρνητική διάθεση που υπάρχει από αρκετούς ρέφερι επιπέδου UEFA Elite να έρθουν στην Ελλάδα, προσθετοντας πως ακόμη και σ' αυτή τη συνθήκη είναι υποχρέωση της ομοσπονδίας να εγγυηθεί ένα σαφώς υψηλότερο επίπεδο των διαιτητών στους αγώνες που θα ακολουθήσουν.

Μάλιστα ανέφερε πως το αμέσως επόμενο επίπεδο απ’ την κατηγορία UEFA Elite, δεν θα πρέπει να είναι διαιτητές επιπέδου... Νταμπάνοβιτς, διότι υπάρχουν πολλοί καλοί διαιτητές από μεγάλα πρωταθλήματα επιπέδου UEFA Category One, με τους οποίους επιβάλλεται να υπάρξει μία σημαντική προεργασία από την ομοσπονδία και τον αρχιδιαιτητή, ώστε να έρθουν και να σφυρίξουν στα ελληνικά παιχνίδια.

Σε αποστροφή του λόγου του δε, υπογράμμισε πως ο ίδιος δεν θα ήταν αρνητικός στο να οριστούν και να σφυρίξουν σε αγώνες ακόμη κι Έλληνες διαιτητές, με τη αυστηρή προϋπόθεση πως θα υπάρξουν σοβαρές κυρώσεις σε βάρος τους, εάν κάνουν λάθη που θα αλλοιώσουν τις βαθμολογικές ισορροπίες των play off, συμπληρώνοντας πως και η ΚΕΔ θα αναλάβει αντίστοιχα και τις δικές της ευθύνες πάνω σ’ αυτό.

Ο κ. Αλαφούζος κατέληξε λέγοντας πως το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι ένα και μόνο, να υπάρξει ισονομία σ’ όλη τη σειρά των αγώνων κατάταξης των play off και play out. Μετά την αποχώρησή του απ' την αίσθουσα συσκέψεων, παρέμεινε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Λεωνίδας Μπουτσικάρης εκπροσωπώντας τους «πράσινους» στην όλη διαδικασία.

Μαρινάκης: «Ό,τι χειρότερο υπάρχει η ΕΠΟ»

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μαρινάκης, βγήκε από τα γραφεία της ΕΠΟ περίπου τέσσερις ώρες μετά την έναρξη της σύσκεψης στην Ομοσπονδία μεταξύ ΕΠΟ, ΚΕΔ και των συλλόγων που μετέχουν στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, με θέμα τη διαιτησία.

Κατά την έξοδό του, όπως συνέβη και με τον Δημήτρη Μελισσανίδη νωρίτερα, δεν έκανε δηλώσεις, αρκούμενος να πει στους παριστάμενους δημοσιογράφους: «Δεν ξέρετε τι είναι η ΕΠΟ; Χρειάζεται να πω εγώ τι είναι η ΕΠΟ; Ό,τι χειρότερο υπάρχει».

ΑΕΚ: «Νοέμβριο ξέραμε τον πρωταθλητή και ήταν ο ίδιος»

Στα βήματα προόδου που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα της εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου στάθηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της συνάντησης των πρόεδρων των ΠΑΕ που συμμετέχουν στα play off με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, και τον Άγγλο αρχιδιαιτητή, Στιβ Μπένετ, ο Δ. Μελισσανίδης αναφέρθηκε σε παλαιότερες εποχές.

Στάθηκε στην κατάσταση που επικρατούσε στην ΚΕΔ επί παλαιών διοικήσεων Σαρρή και Γκαγκάτση, πριν από την διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ που ορίστηκε στο τέλος του 2016. Επικαλέστηκε μάλιστα το ότι, από το καλοκαίρι του 2014 έως το καλοκαίρι του 2015, είχε αλλάξει κατ' επανάληψη η σύνθεση της ΚΕΔ.

Μεταξύ άλλων, ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ ΑΕΚ τόνισε: «Υπάρχει μεγάλη πρόοδος με τέσσερις ομάδες να διεκδικούν στα ίσια το πρωτάθλημα και είναι φανερό πως έχουμε κάνει μεγάλα βήματα προόδου από την εποχή που ανεξαρτήτως των δυνατοτήτων των ομάδων ξέραμε τον πρωταθλητή από τον Νοέμβριο και ήταν πάντα ο ίδιος».

Παράλληλα, σχολιάζοντας την τοποθέτηση, η ΠΑΕ ΑΕΚ υποστηρίζει ότι τα λόγια του Δ. Μελισσανίδη αφορούσαν την περίοδο, κατά την οποία στην ΚΕΔ και στην ΕΠΟ επικρατούσε η εξής κατάσταση: «Κάθε φορά που θεωρούσαν πως δεν είχαν το 100-0 υπέρ τους, άλλαζαν την ΚΕΔ εν ψυχρώ, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν και χωρίς να κουνιέται φύλλο. Είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο είχαν απαξιώσει την επιτροπή διαιτησίας, πόσο χαμηλά είχαν φτάσει την ΕΠΟ, δεν κρατούσαν ούτε τα προσχήματα. Έκαναν επίδειξη δύναμης με συνεχείς αλλαγές, ανάλογα με το αν θεωρούσαν κάποιον απόλυτα ελεγχόμενο ή όχι».

Κοσμάς: «Δεν θα τινάξουμε το πρωτάθλημα στον αέρα»

Η ΑΕΚ θέλει καθαρό ποδόσφαιρο ήταν το μήνυμα του αντιπροέδρου της Ένωσης, Γιώργου Κοσμά, μετά το πέρας της σημερινής σύσκεψης στην ΕΠΟ ανάμεσα στους εκπροσώπους των ομάδων που μετέχουν στα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος.

«Η ΑΕΚ παρέστη με μοναδικό σκοπό να προασπίσει το ποδόσφαιρο, ο κ. Μελισσανίδης και η ΑΕΚ εξέφρασαν την εμπιστούσνη τους στους θεσμούς του ποδοσφαίρου. Η ΑΕΚ θέλει καθαρό ποδόσφαιρο, θεωρεί πως το πρωτάθλημα είναι το κορυφαίο όλων των εποχών και τονίζει πως πρέπει να προστατεύσουμε το ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ εμπιστεύεται τους θεσμούς και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τελειώσει το πρωτάθλημα μακριά από την τοξικότητα», δήλωσε.

Και πρόσθεσε: «Στο "παρά πέντε" καταλήξαμε στο συμπέρασμα. Ήταν διαδικασία σύνταξης επιστολής προς την UEFA που θα ζητούσαμε ελιτ διαιτητές ή διαιτητές από την α΄ κατηγορία. Τι έγινε και χάλασε; Αποχώρησε ο Ολυμπιακός. Η ΑΕΚ εμπιστεύεται τους θεσμούς και μόνο μέσω των θεσμικών οργάνων. Η ΑΕΚ το έχει δηλώσει, η ΑΕΚ δεν κάνει πολιτική στα media, αλλά στα θεσμικά όργανα. Δεν θα τινάξουμε το πρωτάθλημα στον αέρα. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».

ΠΑΟΚ: Στήριξη στον Μπένετ και καταγγελία για διαιτητή που... αυτοπροτάθηκε

Τη στήριξή του στους προέδρους των ΕΠΟ και ΚΕΔ, Παναγιώτη Μπαλτάκο και Στιβ Μπένετ, αντίστοιχα, εξέφρασε κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Χρυσόστομος Γκαγκάτσης.

Ο αντιπρόεδρος των «ασπρόμαυρων» έδωσε δια ζώσης το «παρών» στη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των έξι ομάδων της Super League που συμμετέχουν στα Play Off του πρωταθλήματος της Super League, με τους Μπαλτάκο και Μπένετ, ενώ ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Μετά από μία τετράωρη συνάντηση συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε. Παρά τα σφοδρά παράπονα που έχουμε και αυτή τη σεζόν και στις προηγούμενες, ο κ. Σαββίδης εξέφρασε τη στήριξή του στον κ. Μπένετ και στην ΚΕΔ ώστε να τελειώσει ομαλά η σεζόν και την άποψη ότι ο μόνος θεσμικός φορέας που μπορεί να φέρει ξένους διαιτητές είναι η ΚΕΔ. Καμία ομάδα και λίγκα δεν μπορεί να συμμετέχει σε αυτό» τόνισε κατά την έξοδό του από τα γραφεία της ΕΠΟ ο Χρυσόστομος Γκαγκάτσης.

Ο οποίος κατήγγειλε την αποκάλυψη, στην οποία προχώρησε ο Μπένετ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Μπένετ μας έδειξε στην οθόνη μήνυμα από ξένο διαιτητή, χωρίς να φαίνεται τ' όνομά του, ο οποίος αυτοπροτάθηκε να έρθει στον αγώνα Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ την επόμενη Τετάρτη. Αυτή η καταγγελία είναι σοβαρή. Ο κ. Μπένετ ανέφερε ότι έχει βρει διαιτητές γι' αυτό το παιχνίδι και ο συγκεκριμένος εξέφρασε την επιθυμία του ν' αλλάξουν οι διαιτητές και να έρθει ο ίδιος».

Και ο Χρυσόστομος Γκαγκάτσης κατέληξε: «Ο κ. Σαββίδης εξέφρασε την επιθυμία του αυτή η καταγγελία να φτάσει έως το τέλος. Ο κ. Μπένετ ανέφερε ότι έχει αναφερθεί στην UEFA, γιατί μας φαίνεται πολύ ύποπτο, πώς ένας διαιτητής αυτοπροτείνεται για ένα συγκεκριμένο παιχνίδι. Καταλαβαίνετε ότι αυτά δεν γίνονται ούτε στο Τζιμπουτί, όχι στην Ελλάδα».

ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέφερε πως ο αρχιδιατητής δέχθηκε μήνυμα από ξένο ρέφερι προκειμένου να επιλεγεί αυτός να διευθύνει το σπουδαίο παιχνίδι για την 3η αγωνιστική των play-off της Super League εναντίον του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Παράλληλα, το στέλεχος του «Δικεφάλου» υπογράμμισε πως ο Ιβάν Σαββίδης υποστηρίζει πως μόνο η ΚΕΔ είναι αρμόδια για την επιλογή των ρέφερι στα παιχνίδια και κανείς άλλος φορέας.

«Μετά από μία τετράωρη συνάντηση συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε. Παρά τα σφοδρά παράπονα που έχουμε αυτή τη σεζόν και στις προηγούμενες, ο κ. Σαββίδης εξέφρασε στήριξη στον κ. Μπένετ και στην ΚΕΔ ώστε να τελειώσει ομαλά η σεζόν και την άποψη ότι ο μόνος θεσμικός φορέας που μπορεί να φέρει ξένους διαιτητές είναι η ΚΕΔ. Καμία ομάδα και λίγκα δεν μπορεί να συμμετέχει σε αυτό», ανέφερε στους εκπροσώπους του Τύπου, ο κ. Γκαγκάτσης για να προσθέσει:

«Είχαμε μία σοκαριστική καταγγελία - αποκάλυψη από τον κ. Μπένετ ο οποίος μας έδειξε στην οθόνη μήνυμα από ξένο διαιτητή, χωρίς να φαίνεται τ'όνομά του, ο οποίος αυτοπροτάθηκε να έρθει στον αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ την επόμενη Τετάρτη. Αυτή η καταγγελία είναι σοβαρή. Ο κ. Μπένετ ανέφερε ότι έχει βρει διαιτητές γι' αυτό το παιχνίδι και ο συγκεκριμένος εξέφρασε την επιθυμία του ν' αλλάξουν οι διαιτητές και να έρθει ο ίδιος».

«Ο κ. Σαββίδης εξέφρασε την επιθυμία του αυτή η καταγγελία να φτάσει έως το τέλος, ο κ. Μπένετ ανέφερε ότι έχει αναφερθεί στην UEFA γιατί μας φαίνεται πολύ ύποπτο, πώς ένας διαιτητής αυτοπροτείνεται για ένα συγκεκριμένο παιχνίδι. Καταλαβαίνετε ότι αυτά δεν γίνονται ούτε στο Τζιμπουτί, όχι στην Ελλάδα».

Σε σχετική ερώτηση για τη δέσμευση Μπένετ πως έχει ήδη βρει διαιτητές ώστε να σφυρίξουν στις επόμενες αγωνιστικές, ο κ. Γκαγκάτσης δήλωσε: «Και ο κ. Κλάτενμπεργκ πέρσι έκανε τον προγραμματισμό για όλο τον μήνα. Να ρωτήσετε τον κ. Μπένετ γιατί δεν έκανε τη συνάντηση νωρίτερα. Εμείς θέλαμε ελίτ διαιτητές από την αρχή της σεζόν, είδατε ότι για παράδειγμα στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, πριν τον αγώνα, ο Ολυμπιακός έβγαλε ανακοίνωση πριν για τον Σλοβάκο διαιτητή (σ.σ Ιβάν Κρούζλιακ) που ήταν άριστος κατά γενική ομολογία. Και στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός για το κύπελλο είχαμε άριστο διαιτητή (σ.σ Σλάβκο Βίντσιτς)».

Ακολούθως, απαντώντας σε ερώτημα για το αν οι ελίτ διαιτητές μπορούν να έρχονται χωρίς φόβο για να διευθύνουν μεγάλα παιχνίδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, παρά την τοξικότητα που επικρατεί, ο αντιπρόεδρος των Θεσσαλονικέων υπογράμμισε: «Σίγουρα δεν βοηθάει αυτή η εικόνα. Και μέσω του κ. Σαββίδη εκφράστηκε η επιθυμία να παραμείνουν όλοι ψύχραιμοι και κανένας Μπένετ ή Μπαλτάκος δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι θα τελειώσει ομαλά το πρωτάθλημα αν δεν τη διασφαλίσουμε εμείς οι τέσσερις».

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Αχιλλέα Μπέου πως «μέσα τσακώνονται οι τέσσερις για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα», o Mάκης Γκαγκάτσης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Kαι οι τέσσερις θέλουμε το πρωτάθλημα. Φυσιολογικό δεν είναι; ''Τσακωνόμαστε'' για να πάρουμε το πρωτάθλημα, το θέλουμε και εννοείται ότι θα κάνουμε από αγωνιστικής πλευράς ό,τι είναι δυνατό για να το πάρουμε και να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, τα συμφέροντα της ομάδας μας, ο καθένας από την πλευρά του».

Βόλος: «Δεν τους ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο, ελπίζω να μην έχουμε αίματα» είπε ο Μπέος

Ο Γιάννης Αλαφούζος αποχώρησε πρώτος από τη συνάντηση στην ΕΠΟ μεταξύ της διοίκησής της, του Στιβ Μπένετ και των έξι ομάδων που μετέχουν στα πλέι οφ, λόγω επείγουσας υποχρέωσης, αφήνοντας πίσω του τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Λεωνίδα Μπουτσικάρη.

Ο δεύτερος ήταν ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Βόλος, Αχιλλέας Μπέος, που εξερχόμενος έκανε δηλώσεις, εξέφρασε την απογοήτευσή του κι εξέφρασε την άποψη ότι για να αλλάξει κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζονται τομές και αποφάσεις σε άμεσο χρόνο.

«Δεν είναι ποδόσφαιρο, τόσος κόσμος, δημοσιογράφοι, αφήνετε την ώρα σας για να έρθετε να πάρετε δηλώσεις για ποιο πράγμα; Αυτό το ποδόσφαιρο δεν γίνεται ούτε στο Τζιμπουτί, ούτε σε κανένα μέρος του κόσμου. Είναι μια φαρσοκωμωδία», δήλωσε στα ΜΜΕ.

«Δεν ξέρω το λόγο που μαζευτήκαμε εδώ αλλά εδώ μαζεύτηκαν για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, δεν τους ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο. Τουλάχιστον αυτός που θα το πάρει να το αξίζει. Να ευχηθώ να μην έχουμε αίματα. Εγώ διαφωνώ με τέτοιου είδους πρακτικές, το τι έγινε μέσα θα σας το πουν οι άλλοι, όχι εγώ», πρόσθεσε ο δήμαρχος του Βόλου.

Όσο για τις φωνές του, που ακούστηκαν ως τον εξωτερικό χώρο; «Φώναξα, αντέδρασα γι΄ αυτές τις πρακτικές. Ως εκ τούτου δεν πάει πουθενά το ποδόσφαιρο αν δεν γίνουν τομές εδώ και τώρα και παρθούν αποφάσεις. Το θέατρο των σκιών είναι εκεί μέσα».

Μπαλτάκος: «Αύριο στην UEFA και για Elite διαιτητές»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος μετά την συνάντηση με τους ιδιοκτήτες των 6 ομάδων που αγωνίζονται στα play-offs ανέφερε πως την Τρίτη θα πάει στην UEFA όπου μεταξύ άλλων θα αναφερθεί και στους Elite διαιτητές ως το τέλος του πρωταθλήματος.

Ένα από τα βασικά ζητήματα που συζητήθηκε στην συνάντηση του Τάκη Μπαλτάκου και του Στιβ Μπένετ με τους ιδιοκτήτες των 6 ομάδων που αγωνίζονται στα play-offs είναι να διαιτητεύσουν στα επόμενα παιχνίδια Elite διαιτητές.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης ανέφερε μεταξύ άλλων πως την Τρίτη θα βρεθεί στην UEFA όπου θα μιλήσει και για το θέμα των Elite διαιτητών.

Αναλυτικά ο Τάκης Μπαλτάκος ανέφερε τα εξής:

«Φτάσαμε κοντά σε συμφωνία είναι γεγονός, η συμφωνία χάλασε τελευταία στιγμή πράγματι. Δεν σημαίνει ότι επειδή δεν επήλθε συμφωνία ότι η ΕΠΟ δεν θα τηρήσει τον θεσμικό της ρόλο και δεν θα κάνει αυτά που πρέπει, ώστε στις επόμενες 9 αγωνιστικές να έχουμε τις διαιτησίες που επιβάλλεται να έχουμε, δηλαδή διαιτητές ελίτ ή α' κατηγορίας, ώστε να τελειώσει το πρωτάθλημα όσο το δυνατόν πιο ομαλά και να κατακτήσει τον τίτλο ο καλύτερος».

Γιατί δεν έρχονταν διαιτητές καλοί αυτό το διάστημα: «Ο Μπένετ τα έχει εξηγήσει όλα και οι προλαλήσαντες σας έχουν πει. Αυτό που σας λέω είναι ότι η ΚΕΔ σύμφωνα με τον κ. Μπένετ, έχει κάνει ό,τι περισσότερο μπορεί για να έρθουν ελίτ διαιτητές ή πρώτης κατηγορίας και αυτό θα συνεχίζει να κάνει».

Για την κατηγορία ότι διαιτητής αυτοπροτάθηκε για το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: «Επειδή αυτό αφορά ομάδες και εμπλέκει δύο ομάδες, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, δεν θα πάρω θέση. Ο Μπένετ μας είπε ότι υπάρχει ήδη ανάκριση από την UEFA. Δεν θα πάρω θέση σε κάτι που είναι υπό έρευνα".

Για το αν υπήρξε ένταση: «Υπήρξε ένταση. Δεν νομίζω ότι κάποιες από τις προηγούμενες συναντήσεις που έγιναν στο ίδιο πλαίσιο δεν υπήρξε. Επειδή ξέρετε ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι το περισσότερο ανταγωνιστικό, απ' όλα έχουμε ζήσει. Δεν θυμάμαι τέσσερις ομάδες μαζί. Άρα η ένταση είναι αναμενόμενη και φυσιολογική».

Για το αν θα τελειώσει το πρωτάθλημα: «Ασφαλώς θα τελειώσει το πρωτάθλημα».

Γιατί δεν θέλει να ασχοληθεί με τη διαιτησία, αφού το έχει κάνει στο παρελθόν: «Δεν κατάλαβα την ερώτηση, τι έχω κάνει στο παρελθόν».

Για την αλλαγή του κ. Σιδηρόπουλου: «Αυτό ήταν απαίτηση του κ. Μαρινάκη για τον Διαμαντόπουλο».

Κλείνοντας επισήμανε: «Αύριο έχω ραντεβού στη Γενεύη με την UEFA για άλλο λόγο και είναι σίγουρο ότι θα θέσω θέμα, ώστε να δοθεί βοήθεια ώστε να έρθουν ελίτ διαιτητές ή πρώτης κατηγορίας».

#SUPER_LEAGUE #ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ #ΑΕΚ #ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ #ΠΑΟΚ #ΕΠΟ #ΤΑΚΗΣ_ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ
Keywords
super league, super, league, big, super league, super, league, παε παοκ, παε αεκ, βαγγέλης μαρινάκης, επο, κεδ, ολυμπιακος, elite, ΑΕΚ, greek, συγκεκριμένο, uefa, λύση, ελλαδα, εκλογες, ceo, ΠΑΟΚ, νέα, σταυροι, παναθηναικος, play, μαρινακης, καλοκαιρι, media, μπεος, βολος, μμε, θεατρο, σημαίνει, κινηση στους δρομους, ομαδα διας, καθαρα δευτερα, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, ολυμπιακοί αγώνες, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, εκλογες 2014, εκλογες 2015, αμοιβες, ιβαν σαββιδης, χωρες, το θεμα, αχιλλεας, γνωμη, εθνικη, επο, ηγετης, θεμα, ιβαν, μεγα, μμε, παιχνιδια, πλαισιο, σβαστικα, σημερινη, ωρα, ceo, uefa, αγωνες, αξιζει, αλαφουζος, ανθρωπος, απιστευτο, αποκαλυψη, αχιλλεα, βαγγέλης μαρινάκης, βοηθεια, γεγονος, γινει, γινεται, γινονται, γηπεδο, γραφεια, διαστημα, δυστυχως, δηλωση, δηλωσεις, διοικηση, δικη, δειχνει, δοθει, δρομος, εγινε, εγχειρημα, ειπε, υπαρχει, εβδομαδα, ενεργεια, εξι, επικοινωνια, εποχη, εποχες, επρεπε, επιθυμια, ερθετε, ερχονται, ιδιο, θεωρητικο, εικονα, καζανι, κεδ, κυπελλο, κυριε, κι αλλο, λαθη, λεωνιδας, λύση, λογια, λογο, μακρια, ματια, μπορειτε, νεολαια, ξερετε, ομαδα, παντα, οθονη, ομφαλιος λωρος, ονομα, παε παοκ, παε αεκ, παε ολυμπιακος, παμε, παο, ποδοσφαιρο, ποιοτητα, ραντεβου, ρολο, σαββιδης, σεζον, σελιδες, σεμιναρια, σιγουρο, συγκεκριμένο, σιδηροπουλος, συζητηση, σειρα, συμβαινει τωρα, σουπερ, σχεδιο, τι ειναι, τυφλα, τριτη, ισχυρος, φυλλο, φορα, χερι, ωρες, αιματα, βηματα, big, δημητρης, ευθεια, ελληνικα, elite, χωρα, καρδια, media, μια ματια, ομαδες, οργανα, παιχνιδι, play, σημαίνει, θεσεις
Τυχαία Θέματα
Super League, Συναντήθηκαν, BIG 4, Μπένετ - Μπαλτάκος,Super League, synantithikan, BIG 4, benet - baltakos