Spiegel: Ο Βέμπερ μίλησε για το προσφυγικό θυμίζοντας ξεκάθαρα ναζιστικές εποχές

Ο επικεφαλής του συντηρητικού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο ευρωκοινοβούλιο, πολιτικός του CSU, Μάνφρεντ Βέμπερ τοποθετήθηκε για το ζήτημα της ευρωπαϊκής προσφυγικής πολιτικής με διατύπωση που θύμισε ξεκάθαρα ναζιστικές εποχές γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση

«Το 2018 το κεντρικό ευρωπαϊκό θέμα θα είναι η τελική λύση

του προσφυγικού ζητήματος». Αυτή η δήλωση του Βέμπερ στο πλαίσιο του συνεδρίου του CSU θύμισε σε πολλούς τη ναζιστική εποχή και την αποκαλούμενη «τελική λύση του εβραϊκού ζητήματος».

Στο twitter η δήλωση Weber, ο οποίος μάλιστα θεωρείται ότι ανήκει στη φιλελεύθερη πτέρυγα του CSU, δέχτηκε δριμεία κριτική. Απαντώντας, ο Weber έκανε λόγο για «εσκεμμένη παρερμηνεία» της δήλωσής του, προσθέτοντας ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να βρεθεί εντός του 2018 μία κοινή ευρωπαϊκή λύση προς την κατεύθυνση της παροχής βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Επίσης, ανέφερε ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα απαιτούνται νομοθετικές απαντήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο κι ότι στο πλαίσιο αυτό ο Βίκτορ Ορμπαν και τα κράτη της ομάδας Visegrád πρέπει να παίξουν ρόλο κεντρικού συνομιλητή.

Η παρουσία του Ούγγρου πρωθυπουργού στο συνέδριο του CSU υπήρξε αντικείμενο δριμείας κριτικής, σημειώνει το ρεπορτάζ. Κι ο ίδιος ο Βέμπερ ανήκει σε μερίδα πολιτικών του CSU που κατά το παρελθόν είχαν ασκήσει κριτική στο πρόσωπο του Όρμπαν.

ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα