Power Pass - Fuel Pass 2: Πότε θα πληρωθούν οι υπόλοιπες αιτήσεις

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα οι πληρωμές για το Fuel Pass συνεχίζονται κανονικά ενώ τέλη Αυγούστου αρχές Σεπτεμβρίου θα πληρωθεί και το έκτακτο Power Pass του Ιουνίου.

Ο υπουργός οικονομικών ανέφερε ότι «με ασφάλεια τα στοιχεία δείχνουν ότι θα υπάρχει δημοσιονομικός χώρος τον Σεπτέμβριο, που δημιουργήθηκε τους μήνες Ιούλιο- Αύγουστο».

Ωστόσο, επεσήμανε, πως η μεγάλη υπέρβαση στα

έσοδα του Ιουλίου δεν σημαίνει ότι όλα έχουν μόνιμο χαρακτήρα. Οπότε, στις αρχές του Σεπτεμβρίου αναμένονται, τα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ του β' τριμήνου, η πορεία των εσόδων και η πορεία των τουριστικών εισπράξεων. Με άγνωστο «Χ» να παραμένουν οι τιμές τότε του φυσικού αερίου και των καυσίμων. Όλα θα εξαρτηθούν από την εικόνα της πραγματικής οικονομίας τον Σεπτέμβριο, κατέληξε.

Για το Power Pass, ανέφερε ότι έχουν ήδη πιστωθεί 250 εκατ. ευρώ από συνολικά 300 εκατ. ευρώ. Απομένουν, συμπλήρωσε, λίγες εκκρεμότητες με ελέγχους για το προηγούμενο εξάμηνο, ενώ προστέθηκε ο Ιούνιος. Και εκτίμησε ότι η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του μηνός και οι πληρωμές των 50 εκατ. ευρώ θα γίνουν στις αρχές του Σεπτεμβρίου. Ενώ, για το Fuel Pass-2, δήλωσε ότι έχουν ήδη πιστωθεί 155 εκατ. ευρώ σε περίπου 2,2 εκατομμύρια δικαιούχους.

Υπενθυμίζεται οτι συνεχίζεται κανονικά η εκκαθάριση για όσους έχουν κάνει αίτηση για το Fuel Pass 2 με το Υπουργείο Οικονομικών να δίνει απανωτές εγκρίσεις πληρωμών για όσες αιτήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες 12 Αυγούστου με τις πληρωμές να πραγματοποιούνται σταδιακά και μέσα σε διάστημα το πολύ τριών ημερών.

#POWER_PASS #FUEL_PASS_2 #FUEL_PASS #ΕΠΙΔΟΜΑ_ΒΕΝΖΙΝΗΣ #ΕΠΙΔΟΜΑ_ΡΕΥΜΑΤΟΣ #ΠΛΗΡΩΜΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα