Politico: O Τραμπ αγνοεί τη λαϊκή ψήφο και πανηγυρίζει πρόωρα

Politico: Ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως αναμενόταν, αγνόησε τη λαϊκή ψήφο διεκδικώντας πρόωρα τη νίκη και εξαπολύοντας αβάσιμες κατηγορίες για εκλογική απάτη στις Αμερικανικές Εκλογές 2020.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το Politico, ο Μπάιντεν εξασφαλίζει μέχρι στιγμής 238 εκλέκτορες και ο Τραμπ 213, ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

Παράλληλα, σημειώνει ότι ο Τραμπ υπολείπεται κατά πάνω από 1,6 εκατ. ψήφους του αντιπάλου του «και ακόμη κι αν επικρατήσει στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων και

επανεκλεγεί, δεν θα έχει καμία στατιστική δυνατότητα να υποστηρίξει ότι έχει τη λαϊκή εντολή».

Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι παρά τα όσα υποστήριξε ο Τραμπ, μέχρι στιγμής είναι πολύ νωρίς για να κηρυχθεί ο νικητής των εκλογών, αφού απομένει η καταμέτρηση εκατομμυρίων επιστολικών ψήφων σε κρίσιμες πολιτείες και ούτε ο Τραμπ, αλλά ούτε και ο Μπάιντεν έχουν εξασφαλίσει μέχρι στιγμής τους 270 εκλέκτορες που χρειάζονται για να στεφθούν νικητές.

«Η μέχρι στιγμής καταμέτρηση σε αρκετές σημαντικές αμφίρροπες πολιτείες δίνει προβάδισμα στον Τραμπ, όμως σχεδόν το ένα τρίτο των ψήφων δεν έχει ακόμη καταμετρηθεί στο Μίσιγκαν ή στην Πενσιλβάνια και ένα σημαντικό ποσοστό παραμένει σε εκκρεμότητα στο Ουισκόνσιν».

Οι ψηφοφόροι κατέγραψαν αριθμό ρεκόρ στις επιστολικές ψήφους, που μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να καταμετρηθούν, ενώ υπήρξε μια αντιπαράθεση μεταξύ των δύο στρατοπέδων αναφορικά με το πότε και πώς ψήφισαν οι εκλογείς.

Δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι όσοι θα ασκούσαν το εκλογικό τους δικαίωμα ανήμερα των εκλογών θα στήριζαν τον Τραμπ, ενώ εκείνοι που ψήφισαν με επιστολικές ψήφους στήριζαν στη μεγάλη τους πλειοψηφία τον Τζο Μπάιντεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα