Brexit: Και η βρετανική μόδα σε κόντρα με τον Τζόνσον - Αντιδράσεις για την άτακτη έξοδο

Την αντιδραση των βρετανικών οίκων μόδας έχει προκαλέσει η πολιτική Τζόνσον για άτακτο Brexit στις 31 Οκτωρβίου.

 

Στο Λονδίνο, μία από τις παγκόσμιες πρωτεύουσες της μόδας, πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο, 13 και 14 Σεπτεμβρίου οι επιδείξεις μόδας των βρετανικών Οίκων, πριν από τις πασαρέλες του Μιλάνου.

Το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας έχει ανακοινώσει ήδη τους υπολογισμούς του για το Brexit. «Με γνώμονα τα στοιχεία των εξαγωγών του 2018, εκτιμάται πως το πέρασμα στους κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (αντί για εκείνους του Σένγκεν που διέπουν την ΕΕ) θα κόστιζε στη βρετανική βιομηχανία της μόδας 850 με 900 εκατ. στερλίνες (930 με 986 εκατ. ευρώ)», τονίζεται στην ανακοίνωση για την παρουσίαση της Εβδομάδα Μόδας.

«Η Βρετανία είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στη δημιουργικότητα, την καινοτομία και στις μεγάλες εταιρείες και οφείλουμε να διατηρήσουμε τη φήμη αυτή», τονίζει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «Ούσα μία βιομηχανία που συνεισφέρει με 32 δισ. στερλίνες (πάνω από 35 δισ. ευρώ) στο ΑΕΠ της χώρας και με πάνω από 890.000 εργαζόμενους στον χώρο, σχεδόν το σύνολο του οικονομικού αυτού τομέα καλεί την κυβέρνηση να υιοθετήσει τα κατάλληλα μέτρα».

Τονίζεται δε ότι στον απόηχο του Brexit, τον περασμένο Αύγουστο η βιομηχανία της μόδας άγγιξε τα χαμηλότερα επίπεδά της την τελευταία 7ετία.

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα