Υπόθεση Λεμπιδάκη: Νέες αποκαλύψεις από τη δικογραφία για την απαγωγή του επιχειρηματία


Η απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη είχε αίσιο τέλος, καθώς τα ξημερώματα της Δευτέρας ο επιχειρηματίας απελευθερώθηκε έπειτα από έφοδο της Αστυνομίας σε μάντρα αυτοκινήτων όπου τον κρατούσαν επί έξι μήνες οι απαγωγείς του. Η ΕΛΑΣ προσπαθεί τώρα να ξετυλίξει το κουβάρι αυτής της πολύκροτης υπόθεσης, και οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι συγκλονιστικές.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία που δημοσιεύει το protothema.gr,

άλλοι απήγαγαν τον 54χρονο βιομήχανο, άλλοι στρατολογήθηκαν για να τον φυλάνε, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό και σε ό,τι έχει να κάνει με τις κατηγορίες του φερόμενου ως «εγκεφάλου» από την ομάδα των συλληφθέντων Σ.Ε :“Είχες αναλάβει τουλάχιστον το ρόλο της εύρεσης και στρατολόγησης των μελών του δεύτερου επιχειρησιακού πυρήνα εντάσσοντας στην εγκληματική ομάδα τους Γ.Β και Π.Χ, στους οποίους ανέθεσες ρόλους και υπέδειξες τις διαδικασίες και τη μέθοδο που θα ακολουθούσαν.

Αποτελείς έναν εκ των συνδέσμων του δεύτερου με τον πρώτο επιχειρησιακό πυρήνα, καθ΄όσον γνώριζες τον λόγο “απενεργοποίησης” του πρώτου πυρήνα και φρόντισες για την ομαλή ενεργοποίηση του δεύτερου πυρήνα”.

Επιβεβαιώνεται λοιπόν ότι οι περίπου πέντε «σκληροί» ποινικοί που άρπαξαν τον Λεμπιδάκη το μεσημέρι της 30ής Μαρτίου, βγήκαν από την οργάνωση και στρατολογήθηκαν νέοι, που αποτελούν το δεύτερο κύκλο και ανέλαβαν τη σκυτάλη των διαπραγματεύσεων με την οικογένεια του θύματος.

Για παράδειγμα, ο Κ.Ε ο ιδιοκτήτης δηλαδή της μάνδρας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στη σοφίτα της οποίας βρέθηκε αλυσοδεμένος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, όπως αποκαλύπτει στην κατάθεση του “Η εμπλοκή μου στην απαγωγή Λεμπιδάκη ξεκίνησε την 10η Αυγούστου 2017. Πριν από αυτή την ημέρα δεν είχα καμία ανάμειξη ή σχέση [......]. Θέλω να σας πω ότι στην ουσία δεν συμφώνησα αλλά αναγκάστηκα να συμφωνήσω και χωρίς να μου προτείνουν κάποια χρήματα. Στις 22:30 της 10ης Αυγούστου, έφεραν το Λεμπιδάκη στην εταιρεία μου.

Τον μετέφερε ένα άσπρο μικρό αυτοκίνητο που δεν θυμάμαι να σας πω τη μάρκα. Εγώ εκείνη τη στιγμή ήμουν στη εταιρεία και τους περίμενα. Μέσα στο αυτοκίνητο ήταν τρία άτομα και ο απαχθείς. Ήταν δηλαδή ο Σ.Ε, ο Π.Σ και ένας ακόμη που μου συστήθηκε ως “Κώστας””. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος (σ.σ ο μυστηριώδης “Κώστας”) ήταν ο φύλακας και φροντιστής του Λεμπιδάκη, άγνωστο από πότε, αλλά όπως αποκαλύπτεται τον αντικατέστησε ο Γ.Β, ο λεγόμενος “Σκοπιανός” από τις 17 Σεπτεμβρίου δηλαδή τις τελευταίες δύο εβδομάδες της κράτησης του.

Στην κατάθεση του, ο συγκεκριμένος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι όπως του αποκάλυψε ο φερόμενος ως εγκέφαλος των συλληφθέντων δεν ήταν αρχικά στην απαγωγή αλλά την “κληρονόμησε” από κάποιον άλλο: “Στις αρχές Σεπτεμβρίου, με πήρε ο Σ.Ε τηλέφωνο και μου είπε να πάω στην Κρήτη να τον βοηθήσω και ότι θα έπαιρνα καλά λεφτά.

Εγώ τον ρώτησα τι δουλειά είναι αυτή και μου εξήγησε ότι αφορούσε στην απαγωγή ενός επιχειρηματία στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος. Μου εξήγησε ότι ο ίδιος δεν ήταν από την αρχή στην απαγωγή αλλά την είχε αναλάβει από κάποιον άλλο χωρίς να μου πει από ποιον. [....]. Η αμοιβή μου για αυτή την δουλειά θα ήταν 100.000 ευρώ και θα καθόμουν για 15- 20 ημέρες. Μάλιστα μου είπε ότι θα μπορούσα να πάρω και τη γυναίκα μου μαζί και θα ήταν σαν να κάναμε διακοπές”.

Αν κάτι πήγαινε στραβά θα τον σκότωναν

Δεν τους καιγόταν καρφί για τη ζωή του επιχειρηματία που είχαν απαγάγει αποφαίνονται οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση, υπογραμμίζοντας ότι δεν είχαν καμία αναστολή να τον αφήσουν να πεθάνει λόγω επιβάρυνσης της υγείας του ή ακόμα και να τον σκοτώσουν εφόσον «στράβωνε» η δουλειά.

Τουλάχιστον αυτό αποκαλύπτεται μέσω του επίσημου διαβιβαστικού της αστυνομίας που δημοσιεύσει σήμερα η κρητική εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ».

«Ως εκ τούτου, η στάση των απαγωγέων χαρακτηρίζεται από βαναυσότητα και ουδεμία ένδειξη αντίληψης του κινδύνου που διέτρεχε ο απαχθείς, με τους απαγωγείς στο σύνολό τους να έχουν πλήρως υποτάξει την βούλησή τους στον σκοπό, αποδεχόμενοι την όποια πιθανότητα θανάτου του απαχθέντος, η οποία θα προερχόταν είτε σκόπιμα σε περίπτωση που δεν ικανοποιούνταν οι απαιτήσεις τους είτε από τυχαίο συμβάν (επιβάρυνση υγείας).

Επιπροσθέτως, οι απαγωγείς από το πρώτο διάστημα είχαν υπερτονίσει ότι δύνανται να κρατήσουν τον απαχθέντα για μεγάλο χρονικό διάστημα, εφόσον η οικογένεια δεν ικανοποιήσει πλήρως τις απαιτήσεις τους, ήτοι οι απαγωγείς έμεναν πιστοί στο πλάνο που είχε τεθεί και τις οικονομικές επιδιώξεις που είχαν προαποφασισθεί, στην επίτευξη των οποίων ήταν διατεθειμένοι να φτάσουν με οιοδήποτε κόστος ως προς την ζωή και την υγεία του Μιχάλη Λεμπιδάκη»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπόθεση Λεμπιδάκη, Νέες,ypothesi lebidaki, nees